Не давайте вашим рукам і ногам мерзнути! Ось чому небезпечна густа кров і що з цим робити

Не давайте вашим рукам і ногам мерзнути! Ось чому небезпечна густа кров і що з цим робити
Не давайте вашим рукам і ногам мерзнути! Ось чому небезпечна густа кров і що з цим робити

Прислухаючись до сигналів свого тіла, людина може зрозуміти: які симптоми свідчать про ті чи інші хвороби. На що слід звернути увагу, які заходи вжити, щоб поліпшити стан здоров’я, щоб не допустити серйозних хвороб.

Людина боїться відкрити вікно, навіть коли інші говорять, що в кімнаті жарко і задушливо? Вночі їй не вистачає теплої ковдри, і, щоб зігрітися, вона одягає шкарпетки. Пальці її рук рідко бувають теплими. Ці симптоми у більшості випадків свідчать про низький артеріальний тиск і густу кров.

Відчуття зябкости: про що говорить цей симптом

Відчуття тепла забезпечує нормальний кровообіг: кров надходить в усі частини тіла і зігріває їх. Але якщо вона занадто густа, то не може пройти по всіх найдрібніших капілярів, особливо периферійних ділянок організму (ноги, руки). Тому вони стають холодними. Але це ще півбіди.

Значно небезпечніше, коли починає мерзнути все тіло. Це тривожний сигнал про поганий кровообіг і крайню потребу термінових дій щодо оздоровлення печінки, серця і розрідження крові.

Порушення роботи печінки

Річ у тому, що нормалізацією стану крові в організмі займається печінка. Якщо в цей орган надійшла густа кров, вона відразу потрапляє в стан кисневого голодування. Густа кров не може забезпечити органи і тканини необхідною кількістю кисню. Тому печінка починає її розріджувати. Робить вона це за допомогою антиоксидантів та вітамінів.

Але проблема в тому, що ці речовини також потрапляють в печінку разом з кров’ю. Якщо ж вона густа протягом тривалого часу, то печінка вичерпує накопичений в ній запас вітамінів, а нові надійти не можуть.

Чому кров згущується?

Причини можуть бути різні: погана робота печінки, недостатнє вживання рідини, переважання в раціоні промислових продуктів, при виробництві яких використовують різні хімічні домішки. А також – недостатнє вживання овочів, фруктів, нерафінованих олій та інших продуктів, що містять вітаміни.

Так, згідно з дослідженнями, в серпні, коли на городах, а відповідно і на обідньому столі, з’являється багато сезонних овочів і фруктів, у більшості людей кров набуває нормальну щільність. Тому печінка повинна накопичити вітаміни-антиоксиданти в такій кількості, щоб їх вистачило на максимально тривалий період. Бажано — до нового врожайного сезону. Для цього їй необхідно забезпечити оптимальні умови роботи.

Соки допомагають розрідити кров

Звичайно, вітамінний запас потрібно поповнювати протягом всього року. Але не тепличними плодами, в яких мало корисних речовин, зате є надлишок хімікатів. А тими, які зберігаються в коморах: морква, буряк, капуста, гарбуз. Бажано, щоб при їх вирощуванні не застосовувалися хімічні добрива.

Боротися з проблемою згущення крові можна за допомогою вживання фруктово-овочевих свіжих соків, зокрема морквяного і гарбузового, які поставляють організму рідину і антиоксиданти.

Важливо, щоб соки були приготовлені з якісних, добре збережених овочів і фруктів. Бажано пити суміш, поєднуючи солодкі (морквяний, гарбузовий) і кислі (яблучний, цитрусовий, журавлинний) соки. Можна додати у солодкий сік 1-2 ч. л. яблучного оцту. Кислота нейтралізує нітрити, які могли накопичитися за зиму в плодах.

Трави підтримують печінку

Бажано підкріпити печінку за допомогою лікарських трав.

Для цього приготуйте суміш з кореневищ пирію повзучого, оману високого, родовика аптечного, коріння кульбаби лікарської, цикорію дикого у співвідношенні 2:1:1:2:2.

1 ст. л. суміші подрібнених рослин залити 400 мл окропу, тримати на слабкому вогні під кришкою 12-15 хв, процідити після охолодження, віджати.

Вживати по 70-80 мл 4-5 разів на добу до їди (при відсутності каменів в жовчному міхурі). Перший курс 1,5-2 місяці, а надалі — 3-4 тижні щоквартально.

Стаття несе інформаційний характер. Тому перед вживанням натуральних засобів все-таки варто проконсультуватися з лікарем!

За матеріалами.