Незрівнянні ГРЕЧАНИКИ з м’ясним фаршем і соусом! Смакують завжди! Гречаники в томатному соусі – рецепт

Незрівнянні ГРЕЧАНИКИ з м’ясним фаршем і соусом! Смакують завжди! Гречаники в томатному соусі - рецепт
Незрівнянні ГРЕЧАНИКИ з м’ясним фаршем і соусом! Смакують завжди! Гречаники в томатному соусі - рецепт

Гречаники – це страва української кухні, яка готується з гречки та м’ясного фаршу, іноді й без нього! Такі собі січеники, чи як всі звикли зараз казати – котлети з гречкою, де замість суцільного м’ясного фаршу додається варена гречка. Мабуть, колись її підмішували для економії м’яса, але з часом страва стала самодостатньою і тепер люди навіть при наявності м’яса стали свідомо додавати гречку, бо це виходить просто і незрівнянно смачно, особливо якщо ще потушкувати в соусі!

РЕЦЕПТ ГРЕЧАНИКИ В ТОМАТНОМУ СОУСІ

  • гречка – 220-240 грамів сирої (або якщо є вже 440- 500 грамів вареної гречки)
  • м’ясний фарш – 400-450 грамів
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • борошно – 50-100 грамів
  • томатний соус – 1 ст. л. (або кетчуп, або власний помідоровий соус – 4-5 ст. ложок)
  • сіль
  • перець
  • лавровий лист

Процес приготування (відео):