ОСЬ що я роблю з редиски! Хоч 100 банок закривай — завжди мало!

ОСЬ що я роблю з редиски! Хоч 100 банок закривай — завжди мало!
ОСЬ що я роблю з редиски! Хоч 100 банок закривай — завжди мало!

Нам потрібно:

  • редиска
  • кріп і петрушка
  • лавровий лист – по 1 шт. в банку
  • часник – по 2 зубчики в банку
  • духмяний перець – по 3 шт. в банку
  • перець горошок – по 4 шт. в банку

Маринад: на 1 л води

  • цукор – 3 ст.л.
  • сіль – 2 ст.л.
  • оцет 9% – 60 мл

Процес приготування:

  1. Редис добре промиваємо і обрізаємо пошкоджені місця.
  2. У чисті банки укладаємо кріп, петрушку, часник, перець.
  3. Заповнюємо банки щільно редискою.
  4. Заливаємо окропом і залишаємо на 6 хвилин.
  5. Зливаємо і заливаємо ще раз на 6 хвилин.
  6. Заливаємо втретє і зливаємо воду.
  7. У каструлі кип’ятимо воду. Воду виміряйте, щоб зварити маринад з необхідними пропорціями солі, цукру та оцту.
  8. Доводимо воду до кипіння, розчиняємо сіль і цукор, варимо близько 3 хвилин.
  9. Вливаємо оцет. Коли маринад знову закипить, вимикаємо плиту і розливаємо маринад по банках.
  10. Закручуємо кришками, вкутуємо і залишаємо остигати.

Подавати такий редис можна до будь-яких гарнірів, дуже смачно з запеченим м’ясом.