Готуємо м’ясо в духовці: 9 безпрограшних рецептів

Готуємо м'ясо в духовці: 9 безпрограшних рецептів
Готуємо м'ясо в духовці: 9 безпрограшних рецептів

Духовка і м’ясо – завжди відмінне поєднання. Найчастіше нам просто не вистачає хороших ідей, як смачно приготувати м’ясо в духовці, щоб воно було м’яким і соковитим.



Ми з радістю підкажемо вам загальні рекомендації, як приготувати запечене м’ясо смачно і швидко, а ви зможете вибрати найапетитніший і при цьому нескладний рецепт.

Як приготувати будь-яке м’ясо в духовці

Для запікання ідеально підійдуть шматки м’яса без кісток: це може бути філе, окіст або вирізка. Шукайте тільки якісне м’ясо.

Обов’язково використовуйте маринад, щоб м’ясо вийшло соковитим і м’яким. Смачний маринад для м’яса можна легко приготувати самостійно.

Якщо ви сумніваєтеся, скільки потрібно запікати м’ясо в духовці, запам’ятайте: зазвичай 1 кілограм м’яса готується близько години. Але деякі види м’яса, оскільки є жорсткими і волокнистими, вимагають близько півтори години на запікання. Так, наприклад, яловичина запікається довше, ніж свинина.

Остання порада: використовуйте для запікання тільки керамічний або інший жаростійкий посуд. Щоб уникнути зайвого клопоту, обов’язково стеліть пергаментний папір або загортайте м’ясо у фольгу.

Рецепти м’яса в духовці:

  1. Один з найпростіших способів приготування будь-якого м’яса – це запікання, для якого дуже добре підходить свинина.

Багато господинь, які знають, як запекти свинину в духовці у фользі, часто користуються цим способом, щоб не витрачати багато часу на кухні, приготувати по-справжньому смачне і ароматне блюдо. М’ясо, приготовлене за даним рецептом, можна нагородити статусом “універсальне”, так як його можна подати на стіл в якості основної страви (в гарячому вигляді), закуски, або ж у вигляді основного інгредієнту в салат:

Домашня полядвиця з пряними травами та часником. Рецепт приготування в духовці

2. Шия – одна із найкращих частин туші, що надається на печеню. Ідеально м’яка, ніжна і помірно жирна, натерта перцем, часником та сіллю, обсипана пряними травами – вона може стати справжнім смаколиком для кожного ласуна:

Свинний ошийок, запечений в духовці

3. Куряче філе також відмінно підійде для запікання і не вимагає на це багато часу. Філе виходить дуже ніжне і соковите. Помідори і моцарела гармонійно доповнюють смак, а базилік надає неймовірний аромат!

Куряче філе з моцарелою та помідорами: рецепт приготування у духовці

4. Смачна і гарна м’ясна страва для святкового столу. Такий спосіб приготування м’яса дуже зручний. Крім того, що страва виглядає красиво, так її ще й легко розділити між гостями. А рецепт приготування м’яса у вигляді гармошки в духовці простий, часу на підготовку у вас піде небагато. М’ясо можна попередньо замаринувати в вашому улюбленому маринаді і воно стане ще смачніше.

М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото

5. Дуже ніжний рулет з індички. На перший погляд, страва важка у приготуванні, а насправді готувати його дуже і дуже просто, а головне – швидко !

Рулет з філе індички, фарширований помідорами та сиром: рецепт

6. Домашня  ковбаса займає почесне місце серед улюблених закусок. Варіантів цієї закуски дуже багато. Начинену ковбасу можна приготувати кількома способами: відварити її, а потім обсмажити, запекти в духовці або просто обсмажити на сковороді. Вибір за вами – але в будь-якому випадку буде смачно!

Домашня ковбаса. Покроковий рецепт з фото

7. Печений шпондер теж є відмінною закускою на святковому столі.

Печений шпондер. Рецепт приготування

8. Рецепт м’ясного хлібця, що дуже простий у приготуванні, та чудово підійде на бутерброд, або ж гарніром.

М’ясний хлібець в духовці. Як готувати?

9. М’ясо у горщиках виходить м’яке  та соковите, оскільки запікається у власному соку.

Картопля з м’ясом та грибами, запечена в горщиках, рецепт