Ось список продуктів, які не можна ні їсти, ні купувати

Ось список продуктів, які не можна ні їсти, ні купувати
Ось список продуктів, які не можна ні їсти, ні купувати

Виробники харчових продуктів прагнуть видати на прилавки більший обсяг продукції і одночасно заощадити на сировині. Споживач хоче, щоб продукти харчування були смачними і недорогими. А про те, що входить до їх складу, люди вважають краще не замислюватися. Ось список найбільш шкідливих для здоров’я продуктів.

Є продукти, які взагалі ніколи купувати не можна! Ось вони:

Оселедець в пластикових упаковках

Запам’ятайте раз і назавжди: слабосолоний оселедець повинен зберігатись тільки в олії. Якщо оселедець без олії та в пластику, то таке зберігання призводить до утворення уротропіну, який є дуже шкідливим для людського організму.

Ікра слабосолена

Ікра має короткий термін придатності, а щоб вона зберігалася довше, то її потрібно або заморозити, або добре засолити. У всіх інших випадках до слабосоленої ікри додають формальдегіди.

Масло жирністю менш як 82,5%

Натуральне вершкове масло має високу жирність, адже його виробляють з натурального коров’ячого молока. А все інше — це трансжири, які сприяють утворенню злоякісних пухлин.

До продуктів з трансжирами відносяться:

  • маргарин, мікс вершкового масла і рослинної олії,
  • кондитерські вироби: торти, тістечка, печиво, крекери і т.д.,
  • чіпси і попкорн,
  • рафінована рослинна олія,
  • майонез і кетчуп,
  • картопля-фрі, яку готують на гідрогенізованих жирах,
  • заморожені напівфабрикати.
Ось список продуктів, які не можна ні їсти, ні купувати
Ось список продуктів, які не можна ні їсти, ні купувати

«Інженерні» продукти (тобто продукти, яких в природі просто не буває):

Крабові палички.  Якщо ви купуєте крабові палички і думаєте, що там крабове м’ясо, то дуже помиляєтеся. Їх готують з рештків риби та безліччю добавок та покращувачів смаку.

Арахіс. Щоб подовжити термін зберігання арахісу, використовують гени петунії, яка є отруйною рослиною. Але це ще не все. Арахіс піддається хімічній обробці засобами, що викликають алергію.

Імпортна картопля.

Солодкі кукурудзяні палички і пластівці. 

Каші з ароматизаторами і барвниками.

Льодяники. 

Джеми. Мармелад. 

Перець (не в сезон) — генетично модифікований продукт на всі 100%.

Кекси в упаковках. Рулети. Ці продукти ніколи не псуються, навіть після закінчення терміну придатності, вони залишаються свіжими. Це має насторожувати.

Шоколадні цукерки і батончики. Шоколад в цукерках не натуральний. Це склад з жирів і барвників. Вони надмірно калорійні і містять весь спектр хімічних речовин.

Ароматизований чай. 

Солодкі газовані напої та соки в пакетах

Ці напої містять велику кількість фруктози, яка в надмірних кількостях спричиняє розвиток подагри, утворення каміння та ракових пухлин.

Вживання цих продуктів теж становить небезпеку:

Продукти швидкого приготування. Для напівфабрикатів використовують трансжири, які подовжують їх термін придатності. А все, що готується за 5 хвилин, як вермішель та супи швидкого запарення — це суцільна хімія.

Сирокопчені ковбаси та інше. До складу такої ковбаси входить модифікована соя. А ще виробники відмовляються витрачати час та кошти на копчення, а просто додають в м’ясо ароматизатори та барвники.

Сосиски, сардельки, варена ковбаса, паштети. Для створення цих продуктів виробники використовують рештки тварин, якість яких бажає кращого. А спеціальну консистенцію вони отримують внаслідок додавання спеціально гелю.

Молочні продукти з великим терміном зберігання (понад 2 міс.). Все, що зберігається більше 2-х тижнів, вживати не можна.