Виробники харчових продуктів прагнуть видати на прилавки більший обсяг продукції і одночасно заощадити на сировині. Споживач хоче, щоб продукти харчування були смачними і недорогими. А про те, що входить до їх складу, люди вважають краще не замислюватися. Ось список найбільш шкідливих для здоров’я продуктів.
Є продукти, які взагалі ніколи купувати не можна! Ось вони:
Оселедець в пластикових упаковках
Запам’ятайте раз і назавжди: слабосолоний оселедець повинен зберігатись тільки в олії. Якщо оселедець без олії та в пластику, то таке зберігання призводить до утворення уротропіну, який є дуже шкідливим для людського організму.
Ікра слабосолена
Масло жирністю менш як 82,5%
Натуральне вершкове масло має високу жирність, адже його виробляють з натурального коров’ячого молока. А все інше — це трансжири, які сприяють утворенню злоякісних пухлин.
До продуктів з трансжирами відносяться:
- маргарин, мікс вершкового масла і рослинної олії,
- кондитерські вироби: торти, тістечка, печиво, крекери і т.д.,
- чіпси і попкорн,
- рафінована рослинна олія,
- майонез і кетчуп,
- картопля-фрі, яку готують на гідрогенізованих жирах,
- заморожені напівфабрикати.
«Інженерні» продукти (тобто продукти, яких в природі просто не буває):
Крабові палички. Якщо ви купуєте крабові палички і думаєте, що там крабове м’ясо, то дуже помиляєтеся. Їх готують з рештків риби та безліччю добавок та покращувачів смаку.
Арахіс. Щоб подовжити термін зберігання арахісу, використовують гени петунії, яка є отруйною рослиною. Але це ще не все. Арахіс піддається хімічній обробці засобами, що викликають алергію.
Імпортна картопля.
Солодкі кукурудзяні палички і пластівці.
Каші з ароматизаторами і барвниками.
Льодяники.
Джеми. Мармелад.
Перець (не в сезон) — генетично модифікований продукт на всі 100%.
Кекси в упаковках. Рулети. Ці продукти ніколи не псуються, навіть після закінчення терміну придатності, вони залишаються свіжими. Це має насторожувати.
Шоколадні цукерки і батончики. Шоколад в цукерках не натуральний. Це склад з жирів і барвників. Вони надмірно калорійні і містять весь спектр хімічних речовин.
Ароматизований чай.
Солодкі газовані напої та соки в пакетах
Ці напої містять велику кількість фруктози, яка в надмірних кількостях спричиняє розвиток подагри, утворення каміння та ракових пухлин.
Вживання цих продуктів теж становить небезпеку:
Продукти швидкого приготування. Для напівфабрикатів використовують трансжири, які подовжують їх термін придатності. А все, що готується за 5 хвилин, як вермішель та супи швидкого запарення — це суцільна хімія.
Сирокопчені ковбаси та інше. До складу такої ковбаси входить модифікована соя. А ще виробники відмовляються витрачати час та кошти на копчення, а просто додають в м’ясо ароматизатори та барвники.
Сосиски, сардельки, варена ковбаса, паштети. Для створення цих продуктів виробники використовують рештки тварин, якість яких бажає кращого. А спеціальну консистенцію вони отримують внаслідок додавання спеціально гелю.
Молочні продукти з великим терміном зберігання (понад 2 міс.). Все, що зберігається більше 2-х тижнів, вживати не можна.