П’ять оригінальних закусок до Нового року

П'ять оригінальних закусок до Нового року

Ми вибрали для вас 5 смачних холодних закусок, здатних прикрасити будь-який святковий стіл.

1. Роли з лосося та авокадо



Ніжні свіжі роли в якості легкої закуски допоможуть уникнути переїдання під час свят. Щоб блюдо вийшло ідеальним, постарайтеся знайти максимально м’яке авокадо.

Складові:

  • Філе лосося – 100-150 г
  • Авокадо – 1 шт.
  • Солодка гірчиця – 1 ч. л.
  • Лимон – по смаку
  • Зелена цибуля – по смаку
  • Оливкова олія – за смаком
  • Петрушка – по смаку

Приготування:

Нарізаємо філе лосося на 8 рівних тонких скибочок у формі прямокутника. Філе, що залишилося, подрібнюємо. Дрібно рубаємо петрушку.

Авокадо очищаємо і нарізаємо кубиками, потім скроплюємо його соком лимона і перемішуємо з гірчицею, оливковою олією, петрушкою і подрібненим лососем.

Викладаємо суміш поверх лосося, звертаємо роли і перев’язуємо їх при необхідності пером цибулі, попередньо опустивши його в окріп на кілька секунд.

1. Роли з лосося та авокадо
1. Роли з лосося та авокадо

2. Домашня полядвиця з пряними травами та часником

М’ясний делікатес з охолодженої свинини, здатний доповнити будь-який святковий стіл. Для більшої соковитості і аромату м’ясо попередньо потрібно замаринувати з часником, а потім запекти у фользі.

М’ясо, приготовлене за даним рецептом, можна нагородити статусом “універсальне”, так як його можна подати на стіл в якості основної страви (в гарячому вигляді), закуски, або ж у вигляді основного інгредієнту в салат. Рецепт

Домашня полядвиця з пряними травами та часником
Домашня полядвиця з пряними травами та часником

Читайте також: Прості закуски: 25 цікавих канапе на шпажках (фото)

3. Капелюшки печериць під сиром

Здивуйте гостей цієї легкої в приготуванні, але дуже смачної закуски.

Складові:

  • Печериці – 10 шт.
  • Сир – 150 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Кріп за смаком

Приготування:

У печериць видаляємо ніжки і ножем поглиблюємо сердцевинку. Ніжки грибів і цибулю дрібно шаткуємо. На сковороді спочатку обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо ніжки і обсмажуємо ще 5-7 хвилин на середньому вогні.

Сир натираємо на середній тертці, змішуємо зі сметаною, цибулею, ніжками печериць і дрібно посіченою зеленню, приправляємо до смаку.

Фаршируємо отриманою сумішшю капелюшки грибів і посипаємо додатково тертим сиром. Духовку розігріваємо до 180 градусів, перекладаємо капелюшки в форму для випічки з високими бортиками, потім наливаємо в форму води на 5 міліметрів.

Капелюшки запікаємо 30-35 хвилин до отримання рум’яної сирної скоринки.

Капелюшки печериць під сиром
Капелюшки печериць під сиром

4. Паштет із курячої печінки

Дуже смачна страва, яку можна намазати на хліб або крекери і подати як доповнення до основної страви або з апетитом з’їсти у вигляді перекусу.

Готується печінковий паштет досить швидко і просто і напевно стане однією з улюблених закусок в твоїй родині.

Паштет із курячої печінки
Паштет із курячої печінки

5. Закуска на крекерах з ікрою і вершковим сиром

Спробуйте цю нову оригінальну подачу червоної ікри. У компанії з хрустким крекером і ніжним вершковим сиром ікра благородно розкриє свій смак і не обтяжить застілля.

Складові:

  • Солоні крекери – 100 г
  • Вершковий сир – 150 г
  • Червона ікра – 50 г
  • Кріп – пучок

Приготування:

Намазуємо на крекери вершковий сир, викладаємо поверх кожного 0,5 чайної ложки ікри, прикрашаємо нарізаним кропом.

Закуска на крекерах з ікрою і вершковим сиром
Закуска на крекерах з ікрою і вершковим сиром

Читайте також: 22 ідеї смачних, легких і оригінальних закусок (+фото)