
Ми вибрали для вас 5 смачних холодних закусок, здатних прикрасити будь-який святковий стіл.
1. Роли з лосося та авокадо
Ніжні свіжі роли в якості легкої закуски допоможуть уникнути переїдання під час свят. Щоб блюдо вийшло ідеальним, постарайтеся знайти максимально м’яке авокадо.
Складові:
- Філе лосося – 100-150 г
- Авокадо – 1 шт.
- Солодка гірчиця – 1 ч. л.
- Лимон – по смаку
- Зелена цибуля – по смаку
- Оливкова олія – за смаком
- Петрушка – по смаку
Приготування:
Нарізаємо філе лосося на 8 рівних тонких скибочок у формі прямокутника. Філе, що залишилося, подрібнюємо. Дрібно рубаємо петрушку.
Авокадо очищаємо і нарізаємо кубиками, потім скроплюємо його соком лимона і перемішуємо з гірчицею, оливковою олією, петрушкою і подрібненим лососем.
Викладаємо суміш поверх лосося, звертаємо роли і перев’язуємо їх при необхідності пером цибулі, попередньо опустивши його в окріп на кілька секунд.

2. Домашня полядвиця з пряними травами та часником
М’ясний делікатес з охолодженої свинини, здатний доповнити будь-який святковий стіл. Для більшої соковитості і аромату м’ясо попередньо потрібно замаринувати з часником, а потім запекти у фользі.
М’ясо, приготовлене за даним рецептом, можна нагородити статусом “універсальне”, так як його можна подати на стіл в якості основної страви (в гарячому вигляді), закуски, або ж у вигляді основного інгредієнту в салат. Рецепт

Читайте також: Прості закуски: 25 цікавих канапе на шпажках (фото)
3. Капелюшки печериць під сиром
Здивуйте гостей цієї легкої в приготуванні, але дуже смачної закуски.
Складові:
- Печериці – 10 шт.
- Сир – 150 г
- Сметана – 2 ст. л.
- Цибуля – 100 г
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Кріп за смаком
Приготування:
У печериць видаляємо ніжки і ножем поглиблюємо сердцевинку. Ніжки грибів і цибулю дрібно шаткуємо. На сковороді спочатку обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо ніжки і обсмажуємо ще 5-7 хвилин на середньому вогні.
Сир натираємо на середній тертці, змішуємо зі сметаною, цибулею, ніжками печериць і дрібно посіченою зеленню, приправляємо до смаку.
Фаршируємо отриманою сумішшю капелюшки грибів і посипаємо додатково тертим сиром. Духовку розігріваємо до 180 градусів, перекладаємо капелюшки в форму для випічки з високими бортиками, потім наливаємо в форму води на 5 міліметрів.
Капелюшки запікаємо 30-35 хвилин до отримання рум’яної сирної скоринки.

4. Паштет із курячої печінки
Дуже смачна страва, яку можна намазати на хліб або крекери і подати як доповнення до основної страви або з апетитом з’їсти у вигляді перекусу.
Готується печінковий паштет досить швидко і просто і напевно стане однією з улюблених закусок в твоїй родині.

5. Закуска на крекерах з ікрою і вершковим сиром
Спробуйте цю нову оригінальну подачу червоної ікри. У компанії з хрустким крекером і ніжним вершковим сиром ікра благородно розкриє свій смак і не обтяжить застілля.
Складові:
- Солоні крекери – 100 г
- Вершковий сир – 150 г
- Червона ікра – 50 г
- Кріп – пучок
Приготування:
Намазуємо на крекери вершковий сир, викладаємо поверх кожного 0,5 чайної ложки ікри, прикрашаємо нарізаним кропом.
