Паска без дріжджів за 1 годину (разом з випічкою) і ГЛАЗУР за 1 ХВИЛИНУ!

Паска без дріжджів за 1 годину (разом з випічкою) і ГЛАЗУР за 1 ХВИЛИНУ!
Паска без дріжджів за 1 годину (разом з випічкою) і ГЛАЗУР за 1 ХВИЛИНУ!

Пропоную приготувати великодню паску без дріжджів на сирному тісті. Всього за 1 годину на її приготування разом з випічкою. Виходить дуже смачна паска з вологим і ніжним м’якушем, в якому сиру більше, ніж борошна.

У кожній пасочці по 100 г сиру! При цьому сам м’якуш дуже пористий і схожий на дріжджовий. За цим рецептом, паска буде не тільки дуже смачна і ароматна, а й корисна. Глазур виходить в міру солодка, що величезний плюс, і готується всього за 1 хвилину, добре підсихає і зовсім не кришиться. Глазур на смак схожа на білий шоколад.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 г (5% -9%)
  • Яйце – 3 шт. (Якщо яйця маленькі, то 4 шт.)
  • Цукор – 150-180 г
  • Ванільний цукор – 20 г
  • Розтоплене вершкове масло – 70 г
  • Розпушувач – 15 г
  • Цедра половини лимона (приблизно 1 ч.л. з верхом)
  • Дрібка солі (1/4 ч.л. )
  • Сухофрукти – 130 г (у мене 80 г родзинок і 50 г цукатів)
  • Борошно – 220 – 240 г (залежить від вологості сиру і самого борошна, а також розміру яєць, спочатку додайте 200 г, потім (за потреби) додайте ще )

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Форми 3 шт., діаметром 9 см і заввишки 8,5 см

Глазур для паски

  • Згущене молоко – 3 ст.л.
  • Сухе молоко – 3 ст.л. (До бажаної густоти, можна замість сухого молока використовувати дитячу молочну суміш або цукрову пудру, але з пудрою глазур буде дуже солодкою)

Спосіб приготування: 

  1. В першу чергу я заливаю 80 г родзинок гарячою водою.
  2. Сир (300 г) подрібнити блендером або перетерти через сито до однорідності.
  3. В миску розбиваю 3 яйця, додаю дрібку солі і 150 г цукру, а також 20 г ванільного цукру. І збиваю все до пишної світлої маси.
  4. Додати 70 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури, і цедру половини лимона (1 ч.л. з верхом). І трохи перемішуємо міксером.
  5. Потім додаю перетертий сир, перемішуємо міксером на повільній швидкості до однорідності.
  6. Борошно 240 г змішати з розпушувачем 15 г, спочатку вводимо близько 200 г борошна, потім додаємо поступово, дивлячись на консистенцію тіста: воно повинно бути густе, дуже липке і тягуче. Не додавайте занадто багато борошна, кількість залежить від вологості сиру і самого борошна а також розміру яєць.
  7. Викладаємо родзинки на паперовий рушник і висушуємо. Потім посипаємо родзинки борошном. Додаємо в тісто цукати 50 г і родзинки. Добре вмішуємо їх в тісто. Ви можете взяти будь-які сухофрукти на ваш смак.
  8. Форми змащуємо олією, викладаємо в кожну тісто. Ложкою, змащеною олією, розрівнюємо поверхню паски, роблячи її трохи округлою.
  9. Випікаємо 40-45 хвилин при 160-170 градусах на рівні трохи нижче середнього. В останні 3-5 хвилин я включаю верхній гриль і конвекцію, щоб паски добре підрум’янились.
  10. Для глазурі змішуємо до однорідності згущене молоко 3 ст.л. і сухе молоко 3 ст.л. (без верху). Остиглі паски змащуємо глазур’ю і прикрашаємо за своїм бажанням, я прикрасила цукатами.
  11. Глазур добре засихає, не липне і не кришитися.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!