Паста з чорнилом каракатиці та креветками у вершковому соусі

«Хочете схуднути, їжте більше макаронів», – колись заявила італійська зірка Софі Лорен, що славиться своєю підтягнутою фігурою.
Її слова підтверджують і дієтологи: макарони по суті є дієтичною стравою. Адже високоякісна паста виготовляється тільки з борошна, води, яєць і невеликої кількості солі. Вона містить збалансовану кількість білків, жирів і вуглеводів, необхідних організму, і всього від 100 до 250 калорій на 100 г сухих макаронів. Макарони легко засвоюються і добре вгамовують голод. Якісна паста багата клітковиною, а отже, зменшує рівень холестерину в крові, сприяє розщепленню жирів і виведенню шкідливих речовин і шлаків.
Але не всі макаронні вироби сприяють схудненню. Найбільш «дієтичними» є макарони з цільного зерна твердих сортів. Споживання такої пасти не тільки не відкладеться зайвими жирами на стегнах і талії, але і сприятиме зменшенню обсягів. Детальніше: Чому від пасти не повніють ?

Інгредієнти:

На 2 порції:
  • паста з чорнилом каракатиці – 180 г
  • креветки очищені – 100 г
  • соус песто – 1 ст. л.
  • олія оливкова – 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • вершки 20% – 200 г
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Оливкову олію розігріти в сковороді, додати подрібнену цибулю.
  2. У каструлю з киплячою водою, додати сіль, краплю оливкової олії, пасту з чорнилом каракатиці, варити 3 хв. до стану аль денте.
  3. Розморожені очищені креветки викласти в сковороду, додати спеції за смаком та 1 ст.л. песто.
  4. Залити все вершками. Як тільки вершки закиплять, зменшуємо вогонь і залишаємо на повільному вогні. Досить 5 хвилин, щоб вершки загусли до потрібної консистенції.
  5. Зварену пасту виймаємо, промивати її не потрібно! Кладемо в сковорідку і ретельно перемішуємо.

Вишукана страва у вас на столі за лічені хвилини ! 😉 Нагадаємо, що пасту з чорнилом каракатиці ви можете замовити у нас. 

Паста з чорнилом каракатиці та креветками у вершковому соусі
Паста з чорнилом каракатиці та креветками у вершковому соусі