
М’ясні кульки (фрикадельки) в томатному соусі чудово поєднуються із будь-яким гарніром, та все ж, якщо вам захотілось трішки Італії, тоді приготуйте цю страву саме за цим рецептом 😉
Інгредієнти:
- спагеті
- фарш м’ясний 500 г
- цибуля 2 шт.
- часник 2 зуб.
- помідори 700 г
- томатна паста 2 ст.л.
- олія оливкова
- 1 яйце
- розмарин 2 гілочки
- сир пармезан
- сухарі 2 ст.л.
- сіль, перець
Рецепт приготування:
- Цибулю та часник очистити, дрібно нарізати та смажити у каструлі на оливковій олії до прозорості.
- Половину цибулі та часнику додати до фаршу, а в ту, що залишилась додати 2 ст.л. томатної пасти та потушити 5 хв.
- З помідорів зняти шкірку, обливши їх кип’ятком, нарізати кубиками, та додати їх у суміш цибулі з томатною пастою. Тушити 15хв. на середньому вогні, помішуючи.
- До фаршу із цибулею та часником додати 1 яйце, сухарі, розмарин (можна замінити базиліком або тим’яном), сіль та перець за смаком. Ретельно перемішати.
- Сформувати невеликі кульки та викласти їх у каструлю з соусом. Накрити кришкою та тушкувати до готовності.
- Відварити спагеті у підсоленій воді.
- Подавати пасту, збризнувши оливковою олією, потерти сиром пармезан, полити соусом та викласти м”ясні кульки. Смачного! 😉