
Рецепт цього тортика знайшла в маминому записнику. М`який, повітряний, в міру солодкий, а головне – дуже легко печеться. Чудово підійде для святкового столу.
Для коржів:
- 250 г маргарину;
- 3 ст. борошна;
- 100 г цукру;
- 3 ст. л. какао;
- 5 ст. л. сметани;
- 1 п. розпушувача.
Макова маса:
- 2 п. маку (можна взяти готовий, мелений);
- 3 яйця;
- 1,5 ст. цукру;
- 100 г масла.
Кокосова маса:
- 6 білків (білки з цукром добре збити);
- 1 ст. цукру;
- 200 г кокосової стружки;
- 2 ст. л. крохмалю.
Крем:
- 6 жовтків;
- 1 ст. цукру;
- 2 ст. л. борошна;
- 300 г свіжого молока;
- 400 г масла.
Як готувати:
- До маргарину додати цукор, сметану, какао та борошно. Замісити туге тісто.
- Розділити на 6 рівних частин: 3 частини поставити в холодильник, а ще 3 – в морозильну камеру.
- Для макової маси змішуємо всі інгредієнти.
- Кокосова маса: ретельно збиваємо білки з цукром до загустіння, додаємо кокосову стружку, крохмаль.
- Після охолодження (десь приблизно через 45 хвилин) витягуємо 1 частину тіста з холодильника та 1 з морозильної камери. Ту, що з холодильника, розкачуємо, зверху мастимо маковою масою, потім – кокосовою. Зверху тремо на тертці частину тіста з морозильної камери.
- Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 175- 180 градусів. Так робимо зі всіма коржами.
- Даємо остигнути та перемащуємо кремом.
- Для крему: жовтки збиваємо з цукром, борошном та молоком. Варимо на малому вогні до загустіння. Коли остигне, додаємо 400 г масла.
- Якщо ви любите високі торти, то пропорції можна збільшувати. Тоді вийде 4 коржі (по рецепту там розраховано на три, бо в мами була форма десь 20*30 см)
- Для любителів маку чи кокосу пропорції можна збільшити і навпаки.
- Дайте тортику настоятися 6 годин.
Зберігайте рецепт і діліться з друзями у соцмережах!