Пляцок “Чорнобривці”. Рецепт знайшла у маминому записнику

Пляцок “Чорнобривці”. Рецепт знайшла у маминому записнику
Пляцок “Чорнобривці”. Рецепт знайшла у маминому записнику

Рецепт цього тортика знайшла в маминому записнику. М`який, повітряний, в міру солодкий, а головне – дуже легко печеться. Чудово підійде для святкового столу.

Для коржів:
  • 250 г маргарину;
  • 3 ст. борошна;
  • 100 г цукру;
  • 3 ст. л. какао;
  • 5 ст. л. сметани;
  • 1 п. розпушувача.

Макова маса:

  • 2 п. маку (можна взяти готовий, мелений);
  • 3 яйця;
  • 1,5 ст. цукру;
  • 100 г масла.

Кокосова маса:

  • 6 білків (білки з цукром добре збити);
  • 1 ст. цукру;
  • 200 г кокосової стружки;
  • 2 ст. л. крохмалю.

Крем:

  • 6 жовтків;
  • 1 ст. цукру;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 300 г свіжого молока;
  • 400 г масла.

Як готувати:

  1. До маргарину додати цукор, сметану, какао та борошно. Замісити туге тісто.
  2. Розділити на 6 рівних частин: 3 частини поставити в холодильник, а ще 3 – в морозильну камеру.
  3. Для макової маси змішуємо всі інгредієнти.
  4. Кокосова маса: ретельно збиваємо білки з цукром до загустіння,  додаємо кокосову стружку, крохмаль.
  5. Після охолодження (десь приблизно через  45 хвилин)  витягуємо 1 частину тіста з холодильника та 1 з морозильної камери. Ту, що з холодильника, розкачуємо, зверху мастимо маковою масою,  потім – кокосовою. Зверху тремо на тертці частину тіста з морозильної камери.
  6. Випікаємо 15-20 хвилин  при температурі 175- 180 градусів. Так робимо зі всіма коржами.
  7. Даємо остигнути та перемащуємо кремом.
  8. Для крему: жовтки збиваємо з цукром, борошном та молоком. Варимо на малому вогні до загустіння. Коли остигне, додаємо 400 г масла.
  9. Якщо ви любите високі торти, то пропорції можна збільшувати. Тоді вийде 4 коржі (по рецепту там  розраховано на три, бо в мами була форма десь 20*30 см)
  10. Для любителів маку чи кокосу пропорції можна збільшити і навпаки.
  11. Дайте тортику настоятися 6 годин.

Зберігайте рецепт і діліться з друзями у соцмережах!

Джерело