
Інгредієнти:
- 5 кг помідорів
- 12 яблук
- 4 ч. л. лимонної кислоти
- 300 г цукру
- 100 г солі
- 5 л води
Процес приготування:
- Яблука вимити, очистити від насіння, розрізати на 4-8 частин. Помити і простерилізувати 1-л банки.
- Помити помідори, скласти разом з порізаними яблуками в банки. Додати по 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.
- Для маринаду в воду додати сіль і цукор, довести до кипіння.
- Гарячим розсолом залити банки, залишити на 5-10 хвилин. Злити воду назад в каструлю.
- Закип’ятити і знову залити ним помідори в банках. Закрутити стерильними кришками. Перевернути горлечком вниз, вкутати до повного охолодження.