Інгредієнти:
- картопля, 200 г;
- молоко, 1 склянка;
- яйце, 1 шт.;
- цукор, 1 ч.л.;
- дріжджі сухі, 5 г;
- часник сухий і паприка по 1 ч.л.;
- ковбаса салямі, 70 г;
- борошно, близько 250 г;
- зелень.
Процес приготування:
- Відварюємо картоплю і перетворюємо в пюре, змішуємо з молоком і збиваємо вінчиком.
- Додаємо цукор, дріжджі, перемішуємо.
- Додаємо яйце, перемішуємо і всипаємо всі спеції.
- Зелень дрібно рубаємо і змішуємо з масою.
- Ковбасу натираємо на дрібній тертці і змішуємо з масою.
- Борошно просіваємо і одразу всипаємо 200 г і вимішуємо. Якщо тісто вийшло густим, як домашня сметана, тоді борошна більше не додаємо, якщо рідка маса – тоді досипаємо ще борошна.
- Накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1.5 години.
- Всипаємо в тісто ще 50 г борошна і перемішуємо.
- Тісто перекладаємо в пакет, відрізаємо куточок і видавлюємо тісто, обрізаємо невеликі палички в киплячу олію.
- Коли палички стануть рум’яними, виймаємо на паперові рушники.
Подаємо зі сметанно-часниковим соусом. Смачного!