Простий, смачний, і без випічки! Торт із печива з вишнями

Інгредієнти:

  • бісквітне печиво (савоярді), 250 г;
  • желатин, 10 г;
  • масло вершкове, 170 г;
  • цукор, 170 г;
  • сметана, 300 г;
  • йогурт, 300 г;
  • вершки рідкі, 300 мл;
  • вишня свіжа, заморожена або консервована, 500 г.

Для приготування сиропу:

  • молоко, 200 г;
  • цукор, 2 – 3 ст.л.

Для приготування декору:

  • вишня без кісточки;
  • молочний шоколад, 50 – 100 г.

Процес приготування:

  1. З 2 – 3 ст.л цукру робимо карамель і вливаємо холодне молоко. Варимо на слабкому вогні.
  2. Желатин заливаємо водою і залишаємо до набрякання хвилин на 10 – 15.
  3. Беремо розм’якшене вершкове масло.
  4. Формуємо торт в роз’ємній формі. Викладаємо шар печива і поливаємо карамельним молоком.
  5. Збиваємо вершки міксером в пухку масу і відправляємо в холодильник.
  6. Масло вершкове змішуємо з цукром або пудрою і збиваємо до легкості.
  7. У цю масу додаємо сметану і йогурт, розтоплений на водяній бані желатин і добре збиваємо до однорідності. Вводимо вершки з холодильника і змішуємо до однорідності.
  8. Частина крему  і вишні викладаємо на печиво. Повторюємо шари.
  9. Прикрашаємо вишеньками і розтопленим шоколадом.

    Ставимо торт в холодильник на 4 години.

    Простий, смачний, і без випічки! Торт із печива з вишнями
    Простий, смачний, і без випічки! Торт із печива з вишнями