Інгредієнти:
- бісквітне печиво (савоярді), 250 г;
- желатин, 10 г;
- масло вершкове, 170 г;
- цукор, 170 г;
- сметана, 300 г;
- йогурт, 300 г;
- вершки рідкі, 300 мл;
- вишня свіжа, заморожена або консервована, 500 г.
Для приготування сиропу:
- молоко, 200 г;
- цукор, 2 – 3 ст.л.
Для приготування декору:
- вишня без кісточки;
- молочний шоколад, 50 – 100 г.
Процес приготування:
- З 2 – 3 ст.л цукру робимо карамель і вливаємо холодне молоко. Варимо на слабкому вогні.
- Желатин заливаємо водою і залишаємо до набрякання хвилин на 10 – 15.
- Беремо розм’якшене вершкове масло.
- Формуємо торт в роз’ємній формі. Викладаємо шар печива і поливаємо карамельним молоком.
- Збиваємо вершки міксером в пухку масу і відправляємо в холодильник.
- Масло вершкове змішуємо з цукром або пудрою і збиваємо до легкості.
- У цю масу додаємо сметану і йогурт, розтоплений на водяній бані желатин і добре збиваємо до однорідності. Вводимо вершки з холодильника і змішуємо до однорідності.
- Частина крему і вишні викладаємо на печиво. Повторюємо шари.
- Прикрашаємо вишеньками і розтопленим шоколадом.
Ставимо торт в холодильник на 4 години.