Пухка паска на Великдень — простий і оригінальний рецепт

Пухка паска на Великдень — простий і оригінальний рецепт
Пухка паска на Великдень — простий і оригінальний рецепт

Існує безліч рецептів пасок. Найпопулярніші з них ми помістили в добірку , а про деякі продовжимо розповідати окремо. Напевно, самий оригінальний рецепт паски на Великдень , про який ми нещодавно дізналися, готується з тіста на згущеному молоці.

Паска на згущеному молоці

Інгредієнти:

  • 450 г борошна
  • 0,5 ч. л. солі
  • 8 г ванільного цукру
  • 8 г сухих дріжджів
  • 250 г згущеного молока
  • 80 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 180 мл теплої води
  • 100 г родзинок

Приготування:

  • У чашу комбайна просійте всю муку, туди ж додайте сіль, дріжджі (швидкодіючі) і ванільний цукор. Перемішайте інгредієнти.
  • Потім додайте в чашу яйце і жовток. Туди ж – теплу воду, згущене молоко і розтоплене вершкове масло. За допомогою насадки для тіста (гак) перемішайте всі інгредієнти.
Паска на згущеному молоці
Паска на згущеному молоці
  • Комбайн замісить тісто хвилин за 7, але ви можете зробити це і самостійно. В кінці змастіть маслом окрему ємність, перемістіть туди м’яке, тягуче, трохи липке тісто.
  • Руки також змастіть рослинною олією, помісіть тісто хвилину. Накрийте ємність з тістом і залиште її в теплому місці на 1,5 години. Тим часом запарте родзинки в невеликій кількості окропу.
Пухка паска на Великдень — простий і оригінальний рецепт
Пухка паска на Великдень — простий і оригінальний рецепт
  • Через 15 хвилин процідіть родзинки, промийте їх холодною водою і просушіть на паперовому рушнику. Додайте родзинки до тіста. Замісіть тісто, щоб родзинки рівномірно розподілилися.
  • М’яке тягуче тісто поділіть на 2 рівні частини. Заповніть ними паперові форми для пасок приблизно наполовину. У процесі приготування вони піднімуться.
Паска на згущеному молоці
Паска на згущеному молоці
  • Накрийте форми з тістом харчовою плівкою і залиште в теплому місці хвилин на 40. Коли вони збільшаться, зніміть плівку і відправте паски в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Приготуйте глазур на желатині і покрийте остиглі паски:

Желатинова глазур — ідеальна цукрова глазур з желатином для паски