Пухкі біляші на кефірі — виходять смачні, апетитні і соковиті, ніби з бабусиної кухні

Пухкі біляші на кефірі — виходять смачні, апетитні і соковиті, ніби з бабусиної кухні
Пухкі біляші на кефірі — виходять смачні, апетитні і соковиті, ніби з бабусиної кухні

Біляші на кефірі і без дріжджів – рецепт

Виходять смачні, пишні і соковиті. Тісто готується на кефірі дуже швидко і без дріжджів, не потрібно чекати, коли тісто підніметься, можна відразу приступати до приготування.

Інгредієнти:

Тісто: (на 12-15 біляшів)

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​20 мл
  • Борошно – 400-420г

Для начинки:

  • Фарш – 400 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Кефір – 2 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. В миску налити кефір, додати яйце, соду, цукор, сіль. Все гарненько вінчиком перемішати та залишити на 5 хвилин.
  2. Додати рослинну олію, перемішати.
  3. Додати поступово борошно та замісити тісто.
  4. Для начинки: цибулю та часник пропустити через м’ясорубку, додати фарш, сіль та перець за смаком. Влити кефір і добре все перемішати.
  5. Тісто розділити на 12 частин. Розкачати в коржики, покласти всередину начинку та закріпити.
  6. Смажити на сковороді у великій кількості олії на маленькому вогні (5 хв. з однієї сторони і 3 хв. з іншої). Смачного!
Пухкі біляші на кефірі — виходять смачні, апетитні і соковиті, ніби з бабусиної кухні
Пухкі біляші на кефірі — виходять смачні, апетитні і соковиті, ніби з бабусиної кухні