Пиріжки без дріжджів і проблем “Як пух”. Виходять пишні, м’які і повітряні, а готуються значно простіше і швидше!

Пиріжки без дріжджів і проблем "Як пух". Виходять пишні, м'які і повітряні, а готуються значно простіше і швидше!
Пиріжки без дріжджів і проблем "Як пух". Виходять пишні, м'які і повітряні, а готуються значно простіше і швидше!

Тісто:

  • Кефір (краще 3,2%) – 250 мл (теплий)
  • Сметана 20% – 2 ст. л.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно – 400 гр
  • Сода 1/2 ч. л.
  • Олія – ​​1 ст. л.

Начинка може бути будь-яка – м’ясо, гриби, картопляне пюре, капуста і т. д.

Один з варіантів смачної і не дорогої начинки:

  • Картопля відварна – 400 г (4-5 штук)
  • Цибуля (обсмажена на олії) – 1 шт.
  • Кріп – невеликий пучок (за бажанням)
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершкове масло – 40-50 г

Рецепт приготування:

  1. У теплий кефір додаємо сметану, жовток, цукор, сіль та олію. Ретельно перемішуємо.
  2. Всипаємо просіяне борошно, додаємо соду. Замішуємо м’яке тісто. Накриваємо рушником та залишаємо на 15 хвилин.
  3. Готуємо начинку.
  4. Ділимо тісто на 10-12 порційних шматочків. Кожеш розкачуємо, кладемо начинку, защипуємо краї та формуємо пиріжок.
  5. Обсмажуємо на розігрітій олії до золотистої скоринки. Смачного!
Пиріжки без дріжджів і проблем "Як пух". Виходять пишні, м'які і повітряні, а готуються значно простіше і швидше!
Пиріжки без дріжджів і проблем “Як пух”. Виходять пишні, м’які і повітряні, а готуються значно простіше і швидше!
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!