
Пиріг готується досить швидко, виходить повітряним і ніжним. Вишню можна брати будь-яку (свіжу, морожену, консервовану).
Інгредієнти:
- борошно – 200 г;
- вишня – за смаком;
- цукор – 200 г;
- кефір – 200 г;
- яйця – 3 шт.;
- масло вершкове – 1 ч.л.;
- розпушувач – 1.5 ч.л.;
- пудра цукрова.
Процес приготування:
- Кефір і яйця повинні бути кімнатної температури. Якщо у вас морожена ягода, тоді необхідно розморозити, щоб стік зайвий сік.
- Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до стійкої і густої маси.
- Виливаємо в збиту масу кефір, перемішуємо.
- Борошно змішуємо з розпушувачем і просіваємо, частинами всипаємо в тісто і перемішуємо. Маса повинна бути рідкувата.
- Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і виливаємо тісто, зверху розкладаємо вишню.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин до готовності, перевіряємо шпажкою.
- Остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою.