Рецепти легких і корисних салатів — їх сміливо можна включати в меню будь-якої дієти або вечері

Рецепти легких і корисних салатів — на вечерю або сміливо включайте в меню, якщо ви на дієті
Рецепти легких і корисних салатів — на вечерю або сміливо включайте в меню, якщо ви на дієті

Рецепти легких і корисних салатів від Юлії Висоцької . За словами телеведучої, їх можна зробити з того, що є під рукою, причому навіть не володіючи особливими кулінарними навиками. Універсальність нижче наведених страв підкуповує: їх сміливо можна включати в меню будь-якої дієти в якості повноцінного обіду чи вечері, а також подавати на святковий стіл.

Французький салат

Складові:

  • 2 пуч. листового салату
  • 0,5 пуч. м’яти
  • 1 червона цибулина
  • 2 зуб. часнику
  • 50 мл винного оцту
  • 6 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. гірчиці із зернами
  • 1 дрібка чорного перцю
  • 1 дрібка морської солі

Приготування:

  1. Цибулю наріжте тонкими кільцями і залийте оцтом на 10 хвилин.
  2. Салатні листя крупно наріжте і викладіть в салатник. Викладіть на салат підготовлену цибулю.
  3. Часник дрібно порубати. М’яту дрібно наріжте.
  4. Гірчицю розведіть оцтом, який залишився від цибулі, влийте оливкову олія, посоліть і поперчіть. Потім змішайте з часником і м’ятою, заправте салат.

Салат з руколи з сиром

Салат з руколи з сиром
Салат з руколи з сиром

Складові:

  • 150 г руколи
  • 50 г твердого сиру
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 дрібка сушених помідорів
  • 1 дрібка чорного перцю
  • 1 дрібка морської солі

Приготування:

  1. Рукколу промийте і просушіть.
  2. Сир наріжте довгими тонкими пластинами.
  3. Змішайте листя руколи з сиром.
  4. Додайте сіль, перець і дрібку сушених помідоров. Заправте салат оливковою олією і бальзамічним оцтом.

Салат з кукурудзою і авокадо

Салат з кукурудзою і авокадо
Салат з кукурудзою і авокадо

Складові:

  • 200 г листя салату
  • 1 авокадо
  • 4 ст. л. консервованої кукурудзи
  • 1 пуч. петрушки
  • 1 пуч. базиліка
  • 0,5 лайма
  • цедра 1 апельсина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 щіпка чорного перцю

Приготування:

  1. Салатні листя наріжте, потім викладіть на велику тарілку.
  2. Очищений авокадо наріжте довгими смужками.
  3. Зелень петрушки і базиліка дрібно нарізати.
  4. Викладіть поверх листя салату консервовану кукурудзу, зелень і шматочки авокадо.
  5. Вичавіть з лайма сік і додайте апельсинову цедру.
  6. Салат поперчіть, збризніть оливковою олією і полийте соком лайма з апельсиновою цедрою.

Салат з гірчичним соусом

Салат поперчіть, збризніть оливковим маслом і полийте соком лайма з апельсиновою цедрою. Салат з гірчичним соусом

Складові:

  • 200 г листя салату (мікс)
  • третину батона білого (хліба)
  • 1 жменя кедрових горішків
  • 1 дрібка чорного перцю
  • 100 мл оливкової олії
  • 50 г твердого сиру
  • 2 яєчних жовтки
  • 2 ст. л. зернової гірчиці
  • 2 ст. л. винного оцту

Приготування

  1. Салатні листя крупно наріжте. Сир натріть на дрібній тертці. Горішки підсмажте на сухій сковороді.
  2. Приготуйте соус: яєчні жовтки кімнатної температури збийте вінчиком з гірчицею і оцтом. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте оливкову олію. Повинен вийти густий соус. Додайте тертий сир, перемішайте.
  3. Заправте листя салату соусом, поперчіть, присипте кедровими горіхами.
  4. Хліб наріжте невеликими скибочками і підсушіть в духовці або тостері.
  5. Подавайте салат з підсмаженими хлібними тостами, окропивши їх оливковою олією.

Салат з червоної капусти

Салат з червоної капусти
Салат з червоної капусти

Складові:

  • 0,5 качана червоної капусти
  • 1 цибулина
  • 75 г волоських горіхів
  • 50 г родзинок
  • 250 мл червоного сухого вина
  • 3 ч. л. прованських трав
  • 60 мл винного оцту
  • 2 ч. л. цукру
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 паличка кориці
  • 1 дрібка морської солі

Приготування:

  1. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
  2. Капусту наріжте.
  3. У глибокій сковороді на оливковій олії (1-2 ст. л.) обсмажити цибулю до м’якості.
  4. Викладіть в сковороду капусту, додайте вино і 50 мл оцту, додати цукор, сіль, 2 чайних ложки прованських трав і корицю. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на малому вогні протягом 25-30 хвилин.
  5. Потім дістаньте паличку кориці, а капусту викладіть на тарілку.
  6. Додайте подрібнені горіхи і родзинки, присипте прованськими травами, збризніть оцтом і оливковою олією.

Юлія Висоцька – прихильник здорового харчування, тому всі її страви смачні, і корисні. Беріть рецепти на замітку!