
Рецепти легких і корисних салатів від Юлії Висоцької . За словами телеведучої, їх можна зробити з того, що є під рукою, причому навіть не володіючи особливими кулінарними навиками. Універсальність нижче наведених страв підкуповує: їх сміливо можна включати в меню будь-якої дієти в якості повноцінного обіду чи вечері, а також подавати на святковий стіл.
Французький салат
Складові:
- 2 пуч. листового салату
- 0,5 пуч. м’яти
- 1 червона цибулина
- 2 зуб. часнику
- 50 мл винного оцту
- 6 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. гірчиці із зернами
- 1 дрібка чорного перцю
- 1 дрібка морської солі
Приготування:
- Цибулю наріжте тонкими кільцями і залийте оцтом на 10 хвилин.
- Салатні листя крупно наріжте і викладіть в салатник. Викладіть на салат підготовлену цибулю.
- Часник дрібно порубати. М’яту дрібно наріжте.
- Гірчицю розведіть оцтом, який залишився від цибулі, влийте оливкову олія, посоліть і поперчіть. Потім змішайте з часником і м’ятою, заправте салат.
Салат з руколи з сиром

Складові:
- 150 г руколи
- 50 г твердого сиру
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- 1 дрібка сушених помідорів
- 1 дрібка чорного перцю
- 1 дрібка морської солі
Приготування:
- Рукколу промийте і просушіть.
- Сир наріжте довгими тонкими пластинами.
- Змішайте листя руколи з сиром.
- Додайте сіль, перець і дрібку сушених помідоров. Заправте салат оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Салат з кукурудзою і авокадо

Складові:
- 200 г листя салату
- 1 авокадо
- 4 ст. л. консервованої кукурудзи
- 1 пуч. петрушки
- 1 пуч. базиліка
- 0,5 лайма
- цедра 1 апельсина
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 щіпка чорного перцю
Приготування:
- Салатні листя наріжте, потім викладіть на велику тарілку.
- Очищений авокадо наріжте довгими смужками.
- Зелень петрушки і базиліка дрібно нарізати.
- Викладіть поверх листя салату консервовану кукурудзу, зелень і шматочки авокадо.
- Вичавіть з лайма сік і додайте апельсинову цедру.
- Салат поперчіть, збризніть оливковою олією і полийте соком лайма з апельсиновою цедрою.
Салат з гірчичним соусом
Складові:
- 200 г листя салату (мікс)
- третину батона білого (хліба)
- 1 жменя кедрових горішків
- 1 дрібка чорного перцю
- 100 мл оливкової олії
- 50 г твердого сиру
- 2 яєчних жовтки
- 2 ст. л. зернової гірчиці
- 2 ст. л. винного оцту
Приготування
- Салатні листя крупно наріжте. Сир натріть на дрібній тертці. Горішки підсмажте на сухій сковороді.
- Приготуйте соус: яєчні жовтки кімнатної температури збийте вінчиком з гірчицею і оцтом. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте оливкову олію. Повинен вийти густий соус. Додайте тертий сир, перемішайте.
- Заправте листя салату соусом, поперчіть, присипте кедровими горіхами.
- Хліб наріжте невеликими скибочками і підсушіть в духовці або тостері.
- Подавайте салат з підсмаженими хлібними тостами, окропивши їх оливковою олією.
Салат з червоної капусти

Складові:
- 0,5 качана червоної капусти
- 1 цибулина
- 75 г волоських горіхів
- 50 г родзинок
- 250 мл червоного сухого вина
- 3 ч. л. прованських трав
- 60 мл винного оцту
- 2 ч. л. цукру
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 паличка кориці
- 1 дрібка морської солі
Приготування:
- Цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Капусту наріжте.
- У глибокій сковороді на оливковій олії (1-2 ст. л.) обсмажити цибулю до м’якості.
- Викладіть в сковороду капусту, додайте вино і 50 мл оцту, додати цукор, сіль, 2 чайних ложки прованських трав і корицю. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на малому вогні протягом 25-30 хвилин.
- Потім дістаньте паличку кориці, а капусту викладіть на тарілку.
- Додайте подрібнені горіхи і родзинки, присипте прованськими травами, збризніть оцтом і оливковою олією.