
1. Курячі грудки на грилі з базиліком
Інгредієнти:
- куряче філе – 2 шт.
- базилік – 1 пучок
- лимон – 1 шт.
- оливкова олія – 1/3 склянки
- оцет – 2 ст. ложки
- часник – 2 зубчики
- чорний мелений перець та сіль – за смаком
Приготування:
- Вичавити сік з лимону. Часник почистити і пропустити через часникодавку. Базилік помити, обсушити і дрібно нарізати (залишити кілька листочків для оздоблення).
- Приготувати маринад: змішати олію, оцет, лимонний сік, часник, цедру і подрібнений базилік. Поперчити, посолити і ретельно перемішати.
- Куряче філе помити, обсушити, залити маринадом і залишити у холодильнику щонайменше на годину. Викласти курятину на гриль і пекти 20 хвилин, час від часу перевертаючи й поливаючи маринадом. Подавати страву гарячою, озлобивши листочками базиліку.
2. Овочі на грилі
Овочі на грилі – смачне і дуже апетитне доповнення до пікніка на природі. Ми вибрали найкращі та прості рецепти!
3. Лаваш на грилі
Просте і смачне блюдо – рулет з лаваша, причому з будь-якою начинкою. Тут доречно абсолютно все, що забажає ваша душа.
Інгредієнти:
- Вірменський лаваш – 1 шт.
- Сир Сулугуні – 250 г
- Кріп – пучок
Приготування:
Розкладіть лаваш, розріжте його на порційні частини. Всередину загорніть сир Сулугуні та посипте кропом.
Закуску викладіть на решітку гриль і по 2-3 хвилини з кожного боку тримайте на вугіллі до утворення скоринки. Сир добре плавиться і вийде дуууже смачно ! 😉
4. Печериці з овочами на шампурах
Інгредієнти:
- 300 г печериць
- 2 ст. л. олії
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 зубчик часнику
- 0,5 пучка кропу
- сіль, перець за смаком
- помідори, баклажани – за бажанням
Печериці протріть від бруду (якщо необхідно) і помістіть в пакет. Додайте подрібнений зубчик часнику і нарізаний кріп, влийте соєвий соус, масло і лимонний сік. Пакет зав’яжіть, струсіть, щоб маринад рівномірно розподілився по грибам. Через 15 хвилин можна нанизувати гриби на шампури, чергуючи з великими скибочками помідорів та баклажанів, і відправляти на мангал.
5. Креветки на шпажках
Інгредієнти:
- креветки (скільки душа бажає)
- сіль (або соєвий соус) за смаком
- лимонний сік за смаком
Нанизуйте креветки на тонкі шампури, панцир не знімайте. Смажте на сильному жарі (НЕ вогні) 5-7 хвилин, поливаючи лимонним соком. Посоліть за смаком в кінці приготування або полийте соєвим соусом в процесі смаження.
6. Курячі стегна, шашлик
Рецепти смачного маринаду читайте тут: