Рецепти страв на мангалі: що можна приготувати на природі?

Рецепти страв на мангалі: що можна приготувати на природі?
Рецепти страв на мангалі: що можна приготувати на природі?

1.  Курячі грудки на грилі з базиліком

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.
  • базилік – 1 пучок
  • лимон – 1 шт.
  • оливкова олія – 1/3 склянки
  • оцет – 2 ст. ложки
  • часник –  2 зубчики
  • чорний мелений перець та сіль – за смаком

Приготування:

  1. Вичавити сік з лимону. Часник почистити і пропустити через часникодавку. Базилік помити, обсушити і дрібно нарізати (залишити кілька листочків для оздоблення).
  2. Приготувати маринад: змішати олію, оцет, лимонний сік, часник, цедру і подрібнений базилік. Поперчити, посолити і ретельно перемішати.
  3. Куряче філе помити, обсушити, залити маринадом і залишити у холодильнику щонайменше на годину. Викласти курятину на гриль і пекти 20 хвилин, час від часу перевертаючи й поливаючи маринадом. Подавати страву гарячою, озлобивши листочками базиліку.

2. Овочі на грилі

Овочі на грилі – смачне і дуже апетитне доповнення до пікніка на природі. Ми вибрали найкращі та прості рецепти!



Овочі на грилі: рецепти для пікніка

3. Лаваш на грилі

Просте і смачне блюдо – рулет з лаваша, причому з будь-якою начинкою. Тут доречно абсолютно все, що забажає ваша душа.

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш – 1 шт.
  • Сир Сулугуні – 250 г
  • Кріп – пучок

Приготування:

Розкладіть лаваш, розріжте його на порційні частини. Всередину загорніть сир Сулугуні та посипте кропом.
Закуску викладіть на решітку гриль і по 2-3 хвилини з кожного боку тримайте на вугіллі до утворення скоринки. Сир добре плавиться і вийде дуууже смачно ! 😉

4. Печериці з овочами на шампурах

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 пучка кропу
  • сіль, перець за смаком
  • помідори, баклажани – за бажанням

Печериці протріть від бруду (якщо необхідно) і помістіть в пакет. Додайте подрібнений зубчик часнику і нарізаний кріп, влийте соєвий соус, масло і лимонний сік. Пакет зав’яжіть, струсіть, щоб маринад рівномірно розподілився по грибам. Через 15 хвилин можна нанизувати гриби на шампури, чергуючи з великими скибочками помідорів та баклажанів, і відправляти на мангал.

5. Креветки на шпажках

Інгредієнти:

  • креветки (скільки душа бажає)
  • сіль (або соєвий соус) за смаком
  • лимонний сік за смаком

Нанизуйте креветки на тонкі шампури, панцир не знімайте. Смажте на сильному жарі (НЕ вогні) 5-7 хвилин, поливаючи лимонним соком. Посоліть за смаком в кінці приготування або полийте соєвим соусом в процесі смаження.

6. Курячі стегна, шашлик

Рецепти смачного маринаду читайте тут:

ТОП-5 маринадів для смачного шашлика