Інгредієнти:
- Рис – 150 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубка
- Куряче філе – 1 половинка
- Зелений горошок – 100 г
- Перець солодкий – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Соєвий соус – 2 ст.л.
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Сіль, перець, карі – за смаком
- Олія для обсмаження курки
Рецепт приготування рису по-китайськи:
- Рис відварюємо до майже готовності («альденте»). Приблизно 30 хв.
- Поки рис вариться, готуємо. Вбиваємо яйця на гарячу, суху сковорідку і постійно помішуємо до повної готовності. Виходять маленькі шматочки яєць, їх викладаємо в тарілку і залишаємо на фінал.
- Курку нарізаємо на середні шматки і обсмажуємо на олії на великому вогні. М’ясо пустить сік, і після того, як його майже не залишиться, додаємо порізану соломкою моркву, цибулю, часник. Приблизно 3-5 хв. морква стане м’яка, а всі інші інгредієнти будуть золотистого кольору, тоді час додавати горошок (заморожений) і перець порізаний соломкою. Накриваємо кришкою і обсмажуємо ще 2-3 хв. Додаємо сіль, перець, карі і добре вимішуємо.
- Тепер до овочів з м’ясом додаємо рис, соєвий соус, смажене яйце і дрібно порізану зелену цибулю. Все добре переміщуємо і тримаємо на вогні приблизно 5 хв. не додаючи воду, щоб рис трішки підсмажився.
- Смачного ! 😉