Рис з яйцем та овочами по-китайськи: простий рецепт

Рис з яйцем та овочами по-китайськи: простий рецепт
Рис з яйцем та овочами по-китайськи: простий рецепт

Інгредієнти:

  • Рис – 150 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубка
  • Куряче філе – 1 половинка
  • Зелений горошок – 100 г
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Сіль, перець, карі – за смаком
  • Олія для обсмаження курки

Рецепт приготування рису по-китайськи:

  1. Рис відварюємо до майже готовності («альденте»). Приблизно 30 хв.
  2. Поки рис вариться, готуємо. Вбиваємо яйця на гарячу, суху сковорідку і постійно помішуємо до повної готовності. Виходять маленькі шматочки яєць, їх викладаємо в тарілку і залишаємо на фінал.
  3. Курку нарізаємо на середні шматки і обсмажуємо на олії на великому вогні. М’ясо пустить сік, і після того, як його майже не залишиться, додаємо порізану соломкою моркву, цибулю, часник. Приблизно 3-5 хв. морква стане м’яка, а всі інші інгредієнти будуть золотистого кольору, тоді час додавати горошок (заморожений) і перець порізаний соломкою. Накриваємо кришкою і обсмажуємо ще 2-3 хв. Додаємо сіль, перець, карі і добре вимішуємо.
  4. Тепер до овочів з м’ясом додаємо рис, соєвий соус, смажене яйце і дрібно порізану зелену цибулю. Все добре переміщуємо і тримаємо на вогні приблизно 5 хв. не додаючи воду, щоб рис трішки підсмажився.
  5. Смачного ! 😉

    Рис з яйцем та овочами по-китайськи: простий рецепт
    Рис з яйцем та овочами по-китайськи: простий рецепт