Салати з пекінської капусти — 10 рецептів на будь-який смак

Підбірка легких та смачних рецептів салатів із пекінської капусти, – пише Коліжанка.

Салат з пекінської капусти і болгарським перцем

Салат з пекінської капусти і болгарським перцем
Салат з пекінської капусти і болгарським перцем

Інгредієнти:

  •  300 г пекінської капусти;
  • половинка болгарського перцю;
  • 2 невеликих огірка;
  • великий пучок всякої зелені (цибуля, петрушка і кріп);
  • 5 варених перепелиних яєць;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • щіпка солі;
  • кілька крапель яблучного оцту.

Рецепт приготування:

  1. Спочатку шаткуємо капустку і викладаємо її в салатник.
  2. Потім нарізаємо соломкою половинку болгарського перцю та гоірок. Відправляємо до капусти.
  3. Зелень дрібно посікти та додати в салат.
  4. Тепер все щедро заправляємо оливковою олією, додаємо трохи солі і за бажанням для якоїсь кислинки додаємо трохи яблучного оцту. Добре перемішати.
  5. Перекласти салат на тарілку і оформити половинками варених перепелиних яєць.

Салат «Цезар» з пекінською капустою

Салат «Цезар» з пекінською капустою
Салат «Цезар» з пекінською капустою

Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе;
  • 300 г пекінської капусти;
  • 100 г твердого сиру;
  • 80 г домашніх сухариків;
  • 2 ст. л. домашнього майонезу;
  • 1 зуб. часнику;
  • 0,5 пучка зелені;
  • 0,5 лимона.

Приготування:

  1. Зваріть м’ясо і дайте йому охолонути. Потім розділіть м’ясо вздовж на шматочки.
  2. Тонко наріжте капусту. Наріжте помідори дольками, а сир дрібно натріть.
  3. Змішайте вичавлений часник, майонез, сік лимона, а також рубану зелень.
  4. Змішайте всі готові продукти з сухариками, заправте соусом і подавайте салат «Цезар» з пекінською капустою.

Салат з овочів та пекінської капусти

Салат з овочів та пекінської капусти
Салат з овочів та пекінської капусти

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста,
  • огірок,
  • помідор,
  • цибуля зелена,
  • зелень,
  • олія соняшникова рафінована,
  • гірчиця “Французька”,
  • сік половинки лимона,
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування: 

Готуємо заправку: змішуємо олію, сік лимона, сіль, перець, гірчицю. Овочі нарізаємо, заправляємо заправкою.

Салат з пекінської капусти і крабовими паличками

Салат з пекінської капусти і крабовими паличками
Салат з пекінської капусти і крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 0,5 кг пекінської капусти;
  • 200 г крабових паличок;
  • 3 відварених курячих яйця;
  • 150 г кукурудзи;
  • пучок кропу;
  • домашній майонез або сметана;

Спосіб приготування:

  1. Складові салату подрібнити: капусту — соломкою, яйця і крабове м’ясо — кубиками, зелень просто порубати.
  2. Для заправки змішати сметану і майонез, поперчити за смаком.
  3. Заправити салат, ретельно перемішати.

Салат з пекінської капусти і моркви

Салат з пекінської капусти і моркви
Салат з пекінської капусти і моркви

Інгредієнти:

  • 200 г пекінської капусти
  • 1 морква
  • 30 г тертого сиру
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. гранатового соусу
  • чорний кмин і сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Наріж капусту. Натри очищену моркву на дрібній тертці і додайте до капусти.
  2. Додай тертий сир, чорний кмин і трохи солі.
  3. Заправ салат оливковою олією і гранатовим соусом. Все акуратно перемішати.

Салат з пекінської капусти і креветок

Салат з пекінської капусти і креветок
Салат з пекінської капусти і креветок

Інгредієнти:

  • 0,5 качана пекінської капусти;
  • 300 г коктейльних креветок;
  • 12 шт. крабових паличок;
  • 400 г консервованих ананасів;
  • 1 гранат;
  • 3 ст. л. домашнього майонезу;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Щоб приготувати салат з креветками і пекінською капустою, наріжте капусту. Дрібно наріжте консервовані ананаси і крабові палички.
  2. Очистіть гранат. Змішайте зерна з уже готовими продуктами і коктейльними креветками.
  3. Заправте все сіллю і домашнім майонезом.

Салат з пекінською капустою і ковбасою

Салат з пекінською капустою і ковбасою
Салат з пекінською капустою і ковбасою

Інгредієнти:

  • 300 г пекінської капусти;
  • 100 г копченої ковбаси;
  • 2 яйця;
  • 100 г консервованої кукурудзи;
  • 0,5 пуч. кропу;
  • 3 ст. л. домашнього майонезу;
  • 80 г батону;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Почніть приготування салату з шинкування капусти. Присипте її сіллю та розімніть руками.
  2. Зваріть яйця, дрібно наріжте їх. Порубайте зелень. Наріжте ковбасу соломкою.
  3. Наріжте батон тонкими скибочками. Підсушіть кожен на сухій сковороді.
  4. Змішайте капусту, яйця, ковбасу, зелень і кукурудзу. Заправте майонезом. Подавайте з сухариками.

Салат з пекінською капустою і куркою

Салат з пекінською капустою і куркою
Салат з пекінською капустою і куркою

Інгредієнти:

  • 300 г пекінської капусти;
  • 300 г курячого філе;
  • 1 огірок;
  • 4 яйця;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 3 ст. л. домашнього майонезу;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Зваріть м’ясо в підсоленій воді. Зваріть яйця.
  2. Поки м’ясо для салату з пекінської капустою і куркою вариться, наріжте капусту, подрібніть цибулю, а огірок наріжте соломкою.
  3. Наріжте остигле м’ясо і яйця кубиком.
  4. Змішайте всі інгредієнти, заправте сіллю, перцем і домашнім майонезом.

Салат з пекінської капусти та огірками

Салат з пекінської капусти та огірками
Салат з пекінської капусти та огірками

Інгредієнти

  • 450-500 г пекінської капусти
  • 250 г огірків
  • 2-3 г солі
  • 30 мл олії
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • зелень за смаком

Приготування

  1. Наріж пекінську капусту та огірок.
  2. Склади овочі в миску, додаємо нарізану зелень. Можна використовувати петрушку або кріп.
  3. Заправ сіллю. Додай олію і сік лимона. Перемішати.
  4. Корисний і смачний салат з пекінської капусти і огірків готовий. Приємного апетиту!

Салат з пекінської капусти, шинки та корейської моркви

Салат з пекінської капусти, шинки та корейської моркви
Салат з пекінської капусти, шинки та корейської моркви

Інгредієнти:

  • 1 качан пекінської капусти
  • 300 г шинки
  • 100 г волоських горіхів
  • 150 г твердого сиру
  • 200 г моркви по-корейськи
  • 4 яйця
  • сіль і майонез за смаком

Рецепт приготування:

Складові салату нарізати соломкою, додати подрібнені горіхи та корейську моркву. Заправити за смаком, перемішати.