Салати зі свіжих огірків — 10 простих і оригінальних рецептів

Салати з свіжих огірків — 10 простих і оригінальних рецептів
Салати з свіжих огірків — 10 простих і оригінальних рецептів

Салати зі свіжих огірків — 10 простих і оригінальних рецептів

Коліжанка зібрала прості та смачні рецепти салатів зі свіжих огірків.

Салат з огірками, ковбасою та кукурудзою

Салат з огірками, ковбасою та кукурудзою
Салат з огірками, ковбасою та кукурудзою

Інгредієнти:

  • огірки – 2-3 шт.
  • ковбаса копчена – 200 г
  • яйце – 3 шт.
  • консервована кукурудза – 200 г
  • зелена цибуля – 50 г
  • петрушка – 30 г
  • гірчиця – 1 ч.л.
  • майонез – 2 ст.л.
  • сіль, перецб – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Насамперед відваріть яйця. Поки вони варяться, наріжте ковбасу і огірки соломкою, покладіть їх в глибоку салатницю. Готові яйця відкладіть остигати.
  2. Цибулю і петрушку подрібніть, пересипте до ковбаси і огірків. Злийте рідину з кукурудзи, самі зерна пересипте в салатницю. Остиглі яйця очистіть, наріжте півкільцями. Додайте їх до решти інгредієнтів.
  3. Поперчіть і посоліть салат. Майонез розмішайте з гірчицею, заправте сумішшю салат. Гарненько перемішайте продукти.
    Салат з огірками, ковбасою та кукурудзою
    Салат з огірками, ковбасою та кукурудзою

     

Літній салат зі свіжих огірків

Інгредієнти:

  • огірки – 4 шт.
  • цибуля синя салатна – 1 шт.
  • кріп – пучок
  • олія – 2 ст.л.
  • оцет – 1 ст.л.
  • мед – 1 ч.л.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Огірки нарізати уздовж, цибулю четвертинками.
  2. Для заправки змішати мед, олію та оцет. Додати кріп, сіль та перець.
  3. Заправити салат та дати настоятися в холодильнику 1 годину. Смачного!
    Літній салат зі свіжих огірків
    Літній салат зі свіжих огірків

     

Рецепт вишуканого літнього зеленого салату з огірків і молоденьких кабачків

Інгредієнти:

  • 2 огірка;
  • 1 невеликий молоденький кабачок або краще цукіні (вони ніжніші на смак);
  • по 1 ст. л. зелені кропу і петрушки, можна ще кінзи трохи взяти;
  • по 12-15 шт. каперсів і маслин без кісточок.
  • 3 ст.л оливкової олії;
  • 1 ч.л. лимонного соку.
  • сіль перець.

Рецепт приготування:

  1. Кабачок помити, очистити, розрізати уздовж на 3-4 частини і слайсером нарізати на тонкі пластини.
  2. Огірки також очистити і порізати півкільцями.
  3. Зелень помити і подрібнити. Каперси та маслини розрізати навпіл.
  4. Всі інгредієнти змішати, трохи посолити, мелений перець за бажанням, заправити оливковою олією і лимонним соком.
  5. Сіль і заправку давати безпосередньо перед подачею, а то овочі пустять сік. Смачного!
    Рецепт вишуканого літнього зеленого салату з огірків і молоденьких кабачків
    Рецепт вишуканого літнього зеленого салату з огірків і молоденьких кабачків

     

Салат з свіжих огірків, твердого сиру та шинки

Чудове поєнання огірків, шинки і сиру із тонкою часниковою ноткою.

Інгредієнти:

  • огірок – 3 шт.
  • сир твердий – 200 г
  • шинка – 150 г
  • часник – 2 зуб.
  • кріп – за смаком
  • сіль, перець – за смаком
  • сметана, майонез – для заправки

Рецепт приготування:

  1. Огірки, сир і шинку порізати соломкою.
  2. Змішати сметану, майонез і часник, викласти у кондитерську торбинку або звичайну і надрізати кутик.
  3. Викласти шарами: огірки, посолити, сітка із майонезного соусу, шинка, соус, сир, соус. Прикрасити зеленню.
    Салат з свіжих огірків, твердого сиру та шинки
    Салат з свіжих огірків, твердого сиру та шинки

     

Салат з листя салату, огірків та кукурудзи

Складові:

  • Огірки – 200 г
  • Листя салату – пучок
  • Кукурудза консервована – ½ банки (150г)
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. У глибоку миску-салатник покладіть нарізані овочі і консервовану кукурудзу.
  2. Посоліть салат на свій смак, приправте оливковою олією і гарненько перемішайте.
    Салат з листя салату, огірків та кукурудзи
    Салат з листя салату, огірків та кукурудзи

     

Салат з курячим філе, огірком та кукурудзою

Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе
  • 120 г кукурудзи консервованої
  • свіжий огірок – 2 шт.
  • яйце – 2шт.
  • 3 ст. л. майонезу
  • часник – 1 зуб. (за смаком)
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

Куряче філе та яйця відварити і нарізати маленькими шматочками.

Додати порізані соломкою огірки та кукурудзу. Все ретельно перемішати, заправити майонезом і часником.

Салат з курячим філе, огірком та кукурудзою
Салат з курячим філе, огірком та кукурудзою

Салат зі свіжих овочів та тунцем

Інгредієнти:

  • пучок салатного листя,
  • 2-3 огірки,
  • 2 помідори,
  • 3 варених яйця,
  • 200 г консервованого тунця шматочками,
  • оливкова олія,
  • зерниста гірчиця,
  • сіль, мелений перець.

Приготування:

Салатні листя замочити у воді на 15 хв. Промити, дати висохнути і порвати руками на тарілку. Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, яєць і тунця. Посолити і посипати перцем. Заправити салат оливковою олією, змішаною з діжонською гірчицею.

Салат зі свіжих овочів та тунцем
Салат зі свіжих овочів та тунцем

Салат зі свіжим огірком та горошком

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 150 г огірків
  • 150 г консервованого горошку (½ банки)
  • 150 г сметани
  • пучок кропу
  • сіль

Приготування:

  1. Куряче філе відварити протягом 20 хвилин з моменту закипання. Остудити.
  2. Огірки порізати середніми кубиками. Кріп дрібно порізати.
  3. Куряче філе порізати середніми кубиками.
  4. Скласти в салатник філе, огірки, кріп, горошок.
  5. Додати сметану, посолити, перемішати.
Салат зі свіжим огірком та горошком
Салат зі свіжим огірком та горошком

Багатошаровий салат «Берізка»

Інгредієнти:

  • 900 г курячої грудки;
  • 900 г очищених печериць;
  • 1 велика цибулина або 160 г;
  • 40 г вершкового масла 82,5%;
  • 10 г рослинної олії;
  • 140 г сиру;
  • 400 г огірків;
  • 80 г зеленої цибулі;
  • 260-300 г майонезу;
  • 1/4 ч.л каррі;
  • Сіль, перець – за смаком;

Приготування:

  1. Курячу грудки промити, відварити, остудити.
  2. Шампіньони почистити, дрібно нарізати.
  3. Ріпчасту цибулю дрібно порізати і пасерувати на повільному вогні на вершковому маслі і рослинній олії.
  4. До цибулі додати шампіньйони і тушкувати під кришкою, до випаровування рідини, періодично помішуючи. Додати сіль і перец.
  5. Курячу грудку дрібно порізати, додати каррі і 60 г майонезу. Добре перемішати і додатково «розім’яти» вилкою.
  6. Огірки нарізати дрібними кубиками. Цибулю зелену подрібнити, сир натерти на дрібній тертці.
  7. Для формування салату я використовувала кільце 15-16 см діаметром.

Збираємо салат:
1: куряча грудка + 60 г майонезу + 1/4 ч.л каррі + зверху 30 г майонезу;
2: дрібно порізані огірки + 60 г майонезу поверх;
3: тушковані печериці з цибулею + 60 г майонезу поверх;
4: тертий сир + 60 г майонезу поверх;
5: зелена цибуля.

Багатошаровий салат «Берізка»
Багатошаровий салат «Берізка»

Дуже простий рецепт хрустких малосольних огірочків, які готуються 10 хвилин