
Салати зі свіжих огірків — 10 простих і оригінальних рецептів
Коліжанка зібрала прості та смачні рецепти салатів зі свіжих огірків.
Салат з огірками, ковбасою та кукурудзою

Інгредієнти:
- огірки – 2-3 шт.
- ковбаса копчена – 200 г
- яйце – 3 шт.
- консервована кукурудза – 200 г
- зелена цибуля – 50 г
- петрушка – 30 г
- гірчиця – 1 ч.л.
- майонез – 2 ст.л.
- сіль, перецб – за смаком
Рецепт приготування:
- Насамперед відваріть яйця. Поки вони варяться, наріжте ковбасу і огірки соломкою, покладіть їх в глибоку салатницю. Готові яйця відкладіть остигати.
- Цибулю і петрушку подрібніть, пересипте до ковбаси і огірків. Злийте рідину з кукурудзи, самі зерна пересипте в салатницю. Остиглі яйця очистіть, наріжте півкільцями. Додайте їх до решти інгредієнтів.
- Поперчіть і посоліть салат. Майонез розмішайте з гірчицею, заправте сумішшю салат. Гарненько перемішайте продукти.
Салат з огірками, ковбасою та кукурудзою
Літній салат зі свіжих огірків
Інгредієнти:
- огірки – 4 шт.
- цибуля синя салатна – 1 шт.
- кріп – пучок
- олія – 2 ст.л.
- оцет – 1 ст.л.
- мед – 1 ч.л.
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Огірки нарізати уздовж, цибулю четвертинками.
- Для заправки змішати мед, олію та оцет. Додати кріп, сіль та перець.
- Заправити салат та дати настоятися в холодильнику 1 годину. Смачного!
Літній салат зі свіжих огірків
Рецепт вишуканого літнього зеленого салату з огірків і молоденьких кабачків
Інгредієнти:
- 2 огірка;
- 1 невеликий молоденький кабачок або краще цукіні (вони ніжніші на смак);
- по 1 ст. л. зелені кропу і петрушки, можна ще кінзи трохи взяти;
- по 12-15 шт. каперсів і маслин без кісточок.
- 3 ст.л оливкової олії;
- 1 ч.л. лимонного соку.
- сіль перець.
Рецепт приготування:
- Кабачок помити, очистити, розрізати уздовж на 3-4 частини і слайсером нарізати на тонкі пластини.
- Огірки також очистити і порізати півкільцями.
- Зелень помити і подрібнити. Каперси та маслини розрізати навпіл.
- Всі інгредієнти змішати, трохи посолити, мелений перець за бажанням, заправити оливковою олією і лимонним соком.
- Сіль і заправку давати безпосередньо перед подачею, а то овочі пустять сік. Смачного!
Рецепт вишуканого літнього зеленого салату з огірків і молоденьких кабачків
Салат з свіжих огірків, твердого сиру та шинки
Чудове поєнання огірків, шинки і сиру із тонкою часниковою ноткою.
Інгредієнти:
- огірок – 3 шт.
- сир твердий – 200 г
- шинка – 150 г
- часник – 2 зуб.
- кріп – за смаком
- сіль, перець – за смаком
- сметана, майонез – для заправки
Рецепт приготування:
- Огірки, сир і шинку порізати соломкою.
- Змішати сметану, майонез і часник, викласти у кондитерську торбинку або звичайну і надрізати кутик.
- Викласти шарами: огірки, посолити, сітка із майонезного соусу, шинка, соус, сир, соус. Прикрасити зеленню.
Салат з свіжих огірків, твердого сиру та шинки
Салат з листя салату, огірків та кукурудзи
Складові:
- Огірки – 200 г
- Листя салату – пучок
- Кукурудза консервована – ½ банки (150г)
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком
Рецепт приготування:
- У глибоку миску-салатник покладіть нарізані овочі і консервовану кукурудзу.
- Посоліть салат на свій смак, приправте оливковою олією і гарненько перемішайте.
Салат з листя салату, огірків та кукурудзи
Салат з курячим філе, огірком та кукурудзою
Інгредієнти:
- 200 г курячого філе
- 120 г кукурудзи консервованої
- свіжий огірок – 2 шт.
- яйце – 2шт.
- 3 ст. л. майонезу
- часник – 1 зуб. (за смаком)
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
Куряче філе та яйця відварити і нарізати маленькими шматочками.
Додати порізані соломкою огірки та кукурудзу. Все ретельно перемішати, заправити майонезом і часником.

Салат зі свіжих овочів та тунцем
Інгредієнти:
- пучок салатного листя,
- 2-3 огірки,
- 2 помідори,
- 3 варених яйця,
- 200 г консервованого тунця шматочками,
- оливкова олія,
- зерниста гірчиця,
- сіль, мелений перець.
Приготування:
Салатні листя замочити у воді на 15 хв. Промити, дати висохнути і порвати руками на тарілку. Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, яєць і тунця. Посолити і посипати перцем. Заправити салат оливковою олією, змішаною з діжонською гірчицею.

Салат зі свіжим огірком та горошком
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 150 г огірків
- 150 г консервованого горошку (½ банки)
- 150 г сметани
- пучок кропу
- сіль
Приготування:
- Куряче філе відварити протягом 20 хвилин з моменту закипання. Остудити.
- Огірки порізати середніми кубиками. Кріп дрібно порізати.
- Куряче філе порізати середніми кубиками.
- Скласти в салатник філе, огірки, кріп, горошок.
- Додати сметану, посолити, перемішати.

Багатошаровий салат «Берізка»
Інгредієнти:
- 900 г курячої грудки;
- 900 г очищених печериць;
- 1 велика цибулина або 160 г;
- 40 г вершкового масла 82,5%;
- 10 г рослинної олії;
- 140 г сиру;
- 400 г огірків;
- 80 г зеленої цибулі;
- 260-300 г майонезу;
- 1/4 ч.л каррі;
- Сіль, перець – за смаком;
Приготування:
- Курячу грудки промити, відварити, остудити.
- Шампіньони почистити, дрібно нарізати.
- Ріпчасту цибулю дрібно порізати і пасерувати на повільному вогні на вершковому маслі і рослинній олії.
- До цибулі додати шампіньйони і тушкувати під кришкою, до випаровування рідини, періодично помішуючи. Додати сіль і перец.
- Курячу грудку дрібно порізати, додати каррі і 60 г майонезу. Добре перемішати і додатково «розім’яти» вилкою.
- Огірки нарізати дрібними кубиками. Цибулю зелену подрібнити, сир натерти на дрібній тертці.
- Для формування салату я використовувала кільце 15-16 см діаметром.
Збираємо салат:
1: куряча грудка + 60 г майонезу + 1/4 ч.л каррі + зверху 30 г майонезу;
2: дрібно порізані огірки + 60 г майонезу поверх;
3: тушковані печериці з цибулею + 60 г майонезу поверх;
4: тертий сир + 60 г майонезу поверх;
5: зелена цибуля.

Дуже простий рецепт хрустких малосольних огірочків, які готуються 10 хвилин