fbpx

Що приготувати з цвітної капусти: 5 простих рецептів

Що приготувати з цвітної капусти: 5 простих рецептів
Що приготувати з цвітної капусти: 5 простих рецептів

Сама по собі цвітна капуста в відварному вигляді має досить специфічний смак, який подобається далеко не всім. Якщо її правильно приготувати, капуста займе почесне місце на вашому столі.

Ми підібрали рецепти смачних страв на основі цього корисного продукту.

Цвітна капуста в сухарях

Інгредієнти:

  • 700 грам цвітної капусти
  • два яйця
  • 100 грам панірувальних сухарів
  • рослинна олія
  • зелень
  • сіль

Спосіб приготування

  1. Розберіть капусту на суцвіття, проваріть в солоній воді протягом 10 хвилин.
  2. Відкиньте на друшляк – охолодіть. Збийте яйця з сіллю і перцем.
  3. Подрібніть зелень, перемішайте її з сухарями.
  4. Суцвіття вмочіть в яйце, обваляйте в сухарях і обсмажте на олії до рум’яної скоринки.
  5. Подавайте на стіл з салатом зі свіжих овочів, можна просто красиво викласти і прикрасити зеленню.
 

Рагу з цвітною капустою

Інгредієнти:

  • картопля – 2-3 шт.
  • морква – 2 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • цвітна капуста – 200 г
  • зелений горошок – 150 г – свіжий або заморожений
  • томатна паста – 2 столові ложки
  • бульйон або вода
  • олія – 3 ст. ложки
  • лавровий лист, мелений перець, сіль, зелень для подачі

Спосіб приготування

  1. Почистіть картоплю і наріжте часточками.
  2. Моркву та цибулю наріжте кубиками.
  3. Розділіть цвітну капусту на суцвіття, при необхідності можна нарізати її на частини.
  4. На сковороді обсмажити цибулю, додайте моркву і злегка обсмажте.
  5. Потім обсмажте картоплю і цвітну капусту.
  6. Потім додайте томатну пасту, влийте трохи бульйону або води і тушкуйте близько години, до готовності овочів.
  7. За 10 хвилин до закінчення додайте зелений горошок, лавровий лист, поперчіть і посоліть за смаком.

Салат з цвітної капусти з горіхами

Інгредієнти:

  • 1 невелика головка цвітної капусти
  • 250 г йогурту
  • 1/4 чашки волоських горіхів
  • 1/4 чашки нарубаної зелені (петрушка, кріп, базилік)
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 50 г блакитного сиру з пліснявою (типу Рокфор)
  • 50 г тертого твердого сиру

Спосіб приготування

  1. Капусту відваріть і розберіть на дрібні суцвіття.
  2. Горіхи обсмажте на сковорідці або в духовці.
  3. Розітріть блакитний сир з йогуртом і твердим сиром.
  4. У салатниці змішайте капусту, зелень і горіхи.
  5. Викладіть поверх капусти йогурт і збризніть оливковою олією.

Вершкова запіканка з цвітною капустою і грибами

Інгредієнти:

  • 500 г грибів
  • 1 велика цибулина
  • 1 качан цвітної капусти
  • 1 пачка вершків
  • 1 пачка плавленого сиру
  • Тертий сир

Спосіб приготування

  1. Капусту розберіть на суцвіття і відварити в підсоленій воді 3 хвилини, відкиньте на друшляк і дайте охолонути.
  2. Печериці наріжте, цибулю наріжте і обсмажте разом на олії, остудіть.
  3. Посоліть і поперчіть. Вершки вилийте в каструльку, поставте на вогонь, додайте сир і мішайте до повного його розплавлення.
  4. Гриби і капусту викладіть в форму, полийте половиною соусу і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
  5. В середині приготування полийте соусом і посипте тертим сиром.

Маринована цвітна капуста

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • для маринаду:
  • Вода 800 мл      
  • Гвоздика 4 шт.
  • Коріандр сухий 1 г
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Олія соняшникова рафінована 4 ст. л.
  • Перець чорний горошком 1 ч. Л.
  • Цукор 4 ст. л.    
  • Сіль  2 ст. л.
  • Оцет столовий 150 мл

Спосіб приготування

  1. Змішайте в каструлі воду, соняшникову олію, сіль, цукор і довести до кипіння, цукор повинен повністю розчинитися.
  2. В кінці додайте оцет. Капусту помийте і розберіть.
  3. Наріжте моркву кружечками або соломкою, можна натерти на крупній тертці.
  4. Часник наріжте на половинки, в залежності від розміру.
  5. Підготовлені моркву, капусту і часник складіть в каструлю, додайте перець горошком, коріандр, лавровий лист.
  6. Залийте киплячим маринадом і залиште остигати.
  7. Потім відправте в холодильник на добу.
  8. Через добу капусту викладіть в чисту банку і залийте маринадом.

За матеріалами