Що загорнути в лаваш: 5 кращих варіантів начинки

Закуска з лаваша – безпрограшна страва. Готується воно в лічені хвилини і не вимагає особливих кулінарних навичок. Пропонуємо вам найцікавіші і смачні варіанти начинок для лаваша. Увімкніть свою фантазію і експериментуйте разом з нами!

Лаваш з шинкою і сиром

Складові:

  • Лаваш – 1 лист
  • Шинка – 200 г
  • Вершковий сир – 100 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Листя салату – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок

Спосіб приготування:

  1. На рівній поверхні розгорнути і вирівняти лист лаваша.
  2. Гарненько промити листя салату і кріп, просушити їх серветкою і нарізати. Салатні листя розрізати великими пластами, кріп – дрібними.
  3. Нарізати на дошці помідори кружечками, а шинку – тонкими пластами.
  4. Змішати в ємності вершковий сир і нарубану зелень кропу. Ретельно перемішати масу до однорідного стану.
  5. Отриманою сумішшю з сиру і кропу рівномірно покрити лист лаваша.
  6. Зверху на шар з сиру і кропу розкласти салатні листя, потім помідори і шинку.
  7. Сформувати лаваш в щільний рулет, загорнути в харчова плівку і відправити в холодильник на 15 хвилин.

    Що загорнути в лаваш: 5 кращих варіантів начинки

Лаваш з копченим лососем

Складові:

  • Лаваш – 1 лист
  • Лосось – 300 г
  • Огірок -1 шт
  • Авокадо – ½ шт.
  • Вершковий сир – 250 г
  • Масло з ікри – 250 г
  • Петрушка – 1 пучок
  • Зелена цибуля – ½ пучка

Спосіб приготування:

  1. Вирівняти на поверхні столу лист лаваша.
  2. Ретельно промазати його маслом з ікри, а потім вершковим сиром.
  3. Нарізати огірки, авокадо і лосось дуже тонкими смужками. Для цього можна скористатися овочечисткою.
  4. Зверху на вершковий сир викласти огіркові смуги і нарізане авокадо.
  5. Поверх овочів викласти рибу.
  6. На дошці дрібно нарубати петрушку і зелену цибулю. Посипати ними блюдо.
  7. Згорнути лаваш в рулет, обгорнути його харчовою плівкою і відправити для охолодження в холодильник.

    Що загорнути в лаваш: 5 кращих варіантів начинки

Лаваш з куркою, яйцем і салатом

Складові:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Бекон – 3-5 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Лаваш – 2 листи
  • Сир твердий – 50 г
  • Цибуля-порей – ½ шт.
  • Листя салату – 2-3 шт.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Зернова гірчиця – 1 ч.

Спосіб приготування:

  1. Приготування закуски краще починати з соусу. Для цього в ємності необхідно змішати майонез із зерновою і звичайною гірчицею.
  2. Після цього потрібно розігріти сковороду і злегка обсмажити на ній бекон. Обсмажувати його необхідно на сухій сковороді до утворення хрусткої скоринки.
  3. Після того, як бекон обсмажили, його потрібно викласти на паперові рушники.
  4. В окремому посуді зварити яйця, після чого їх остудити і нарізати кружальцями.
  5. Листя салату порвати руками на середні шматочки.
  6. Куряче філе приправити спеціями і відправити смажитися на сковороду, де раніше обсмажувався бекон. З кожного боку філе обсмажити протягом 5 хвилин. Після цього, м’ясу дати трохи охолонути, а потім нарізати скибочками.
  7. Лист лаваша змастити приготовленим соусом, розподілити на ньому куряче філе, поперчити і посолити. Зверху на них викласти шматочки сиру, півкільця цибулі-порею і яйця.
  8. На яйця зверху покласти обсмажений бекон і листя салату. Зверху суміш полити соусом і приступити до скручування рулету.

    Що загорнути в лаваш: 5 кращих варіантів начинки

Читайте також: Що покласти в тарталетки: 10 простих ідей на будь-який смак

Лаваш з тунцем і кукурудзою

Складові:

  • Лаваш – 1 лист
  • Тунець – 2 банки
  • Кукурудза – 1 банка
  • Майонез – за смаком
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сік лимона – ½ шт.
  • Шпинат – 100 г
  • Сіль і спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промити під водою шпинат. Очистити від грубої шкірки авокадо і нарізати соломкою.
  2. Щоб уникнути потемніння авокадо, скропити його лимонним соком.
  3. В окремій мисці змішати кукурудзу з тунцем. Додати до них спеції і майонез за смаком.
  4. На столі рівномірно викласти лаваш і розподілити на ньому листя шпинату.
  5. Зверху на шпинат викласти соломку авокадо і суміш з тунця і кукурудзи.
  6. Сформувати з лаваша щільний рулет, викласти його на тарілку і накрити харчовою плівкою. Дати блюду просочитися протягом 15 хвилин.

    Що загорнути в лаваш: 5 кращих варіантів начинки

Читайте також: 25 ідей закусок з вершковим сиром

Лаваш з індичкою

Складові:

  • Лаваш – 1 лист
  • Копчена індичка – 100 г
  • В’ялені томати – 5 шт.
  • Салат «Айсберг» – 1 лист
  • Вершковий йогурт – 125 г
  • Огірок – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кріп – 1 пучок
  • Зелена цибуля – 1 перо

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно приготувати соус. Для цього потрібно дрібно нарізати кріп і подрібнити часник.
  2. Підготувати миску середнього обсягу, висипати в неї кріп і часник і додати до них йогурт. Посолити і поперчити суміш, а потім гарненько перемішати.
  3. Тоненькими смужками нарізати копчену індичку і огірок.
  4. На рівній поверхні розкласти лист лаваша. Викласти на нього листя салату «Айсберг», потім в’ялені томати, індичку і огірки.
  5. Додати в блюдо дрібно нарізану зелену цибулю і все полити йогуртовим соусом.
  6. Загорнути лаваш у вигляді ролу.

    Що загорнути в лаваш: 5 кращих варіантів начинки