
Закуска з лаваша – безпрограшна страва. Готується воно в лічені хвилини і не вимагає особливих кулінарних навичок. Пропонуємо вам найцікавіші і смачні варіанти начинок для лаваша. Увімкніть свою фантазію і експериментуйте разом з нами!
Лаваш з шинкою і сиром
Складові:
- Лаваш – 1 лист
- Шинка – 200 г
- Вершковий сир – 100 г
- Помідор – 1 шт.
- Листя салату – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
Спосіб приготування:
- На рівній поверхні розгорнути і вирівняти лист лаваша.
- Гарненько промити листя салату і кріп, просушити їх серветкою і нарізати. Салатні листя розрізати великими пластами, кріп – дрібними.
- Нарізати на дошці помідори кружечками, а шинку – тонкими пластами.
- Змішати в ємності вершковий сир і нарубану зелень кропу. Ретельно перемішати масу до однорідного стану.
- Отриманою сумішшю з сиру і кропу рівномірно покрити лист лаваша.
- Зверху на шар з сиру і кропу розкласти салатні листя, потім помідори і шинку.
- Сформувати лаваш в щільний рулет, загорнути в харчова плівку і відправити в холодильник на 15 хвилин.
Лаваш з копченим лососем
Складові:
- Лаваш – 1 лист
- Лосось – 300 г
- Огірок -1 шт
- Авокадо – ½ шт.
- Вершковий сир – 250 г
- Масло з ікри – 250 г
- Петрушка – 1 пучок
- Зелена цибуля – ½ пучка
Спосіб приготування:
- Вирівняти на поверхні столу лист лаваша.
- Ретельно промазати його маслом з ікри, а потім вершковим сиром.
- Нарізати огірки, авокадо і лосось дуже тонкими смужками. Для цього можна скористатися овочечисткою.
- Зверху на вершковий сир викласти огіркові смуги і нарізане авокадо.
- Поверх овочів викласти рибу.
- На дошці дрібно нарубати петрушку і зелену цибулю. Посипати ними блюдо.
- Згорнути лаваш в рулет, обгорнути його харчовою плівкою і відправити для охолодження в холодильник.
Лаваш з куркою, яйцем і салатом
Складові:
- Куряче філе – 1 шт.
- Бекон – 3-5 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Лаваш – 2 листи
- Сир твердий – 50 г
- Цибуля-порей – ½ шт.
- Листя салату – 2-3 шт.
- Сіль і перець – за смаком
- Майонез – 4 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Зернова гірчиця – 1 ч.
Спосіб приготування:
- Приготування закуски краще починати з соусу. Для цього в ємності необхідно змішати майонез із зерновою і звичайною гірчицею.
- Після цього потрібно розігріти сковороду і злегка обсмажити на ній бекон. Обсмажувати його необхідно на сухій сковороді до утворення хрусткої скоринки.
- Після того, як бекон обсмажили, його потрібно викласти на паперові рушники.
- В окремому посуді зварити яйця, після чого їх остудити і нарізати кружальцями.
- Листя салату порвати руками на середні шматочки.
- Куряче філе приправити спеціями і відправити смажитися на сковороду, де раніше обсмажувався бекон. З кожного боку філе обсмажити протягом 5 хвилин. Після цього, м’ясу дати трохи охолонути, а потім нарізати скибочками.
- Лист лаваша змастити приготовленим соусом, розподілити на ньому куряче філе, поперчити і посолити. Зверху на них викласти шматочки сиру, півкільця цибулі-порею і яйця.
- На яйця зверху покласти обсмажений бекон і листя салату. Зверху суміш полити соусом і приступити до скручування рулету.
Читайте також: Що покласти в тарталетки: 10 простих ідей на будь-який смак
Лаваш з тунцем і кукурудзою
Складові:
- Лаваш – 1 лист
- Тунець – 2 банки
- Кукурудза – 1 банка
- Майонез – за смаком
- Авокадо – 1 шт.
- Сік лимона – ½ шт.
- Шпинат – 100 г
- Сіль і спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- Ретельно промити під водою шпинат. Очистити від грубої шкірки авокадо і нарізати соломкою.
- Щоб уникнути потемніння авокадо, скропити його лимонним соком.
- В окремій мисці змішати кукурудзу з тунцем. Додати до них спеції і майонез за смаком.
- На столі рівномірно викласти лаваш і розподілити на ньому листя шпинату.
- Зверху на шпинат викласти соломку авокадо і суміш з тунця і кукурудзи.
- Сформувати з лаваша щільний рулет, викласти його на тарілку і накрити харчовою плівкою. Дати блюду просочитися протягом 15 хвилин.
Читайте також: 25 ідей закусок з вершковим сиром
Лаваш з індичкою
Складові:
- Лаваш – 1 лист
- Копчена індичка – 100 г
- В’ялені томати – 5 шт.
- Салат «Айсберг» – 1 лист
- Вершковий йогурт – 125 г
- Огірок – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Кріп – 1 пучок
- Зелена цибуля – 1 перо
Спосіб приготування:
- Для початку необхідно приготувати соус. Для цього потрібно дрібно нарізати кріп і подрібнити часник.
- Підготувати миску середнього обсягу, висипати в неї кріп і часник і додати до них йогурт. Посолити і поперчити суміш, а потім гарненько перемішати.
- Тоненькими смужками нарізати копчену індичку і огірок.
- На рівній поверхні розкласти лист лаваша. Викласти на нього листя салату «Айсберг», потім в’ялені томати, індичку і огірки.
- Додати в блюдо дрібно нарізану зелену цибулю і все полити йогуртовим соусом.
- Загорнути лаваш у вигляді ролу.