
Стручкова квасоля – некалорійний і дієтичний продукт. Страви з неї можуть вживати люди, що піклуються про свою фігуру, спортивній формі. Більше того, стручкова квасоля присутня в багатьох дієтах, як продукт, що допомагає боротися з ожирінням.
Шпарагівка маринована з медом
Цей рецепт маринованої спаржевої квасолі особливий тим, що мед надає фасолі пікантного смаку. Квасоля виходить смачна та хрумка. Таку квасолю ви можете використовувати як окрему холодну закуску, або додавати у свої улюблені страви.
Рецепт шпарагівки на зиму:
Спаржеву квасолю помити, обрізати хвостики, відварити 15-20 хв., викласти в банки і залити маринадом.
Читайте також: Стручкова квасоля, тушена в сметані
Маринад на 1 л води:
- 200 г оцту,
- 200 г цукру,
- 200 г олії,
- 2 ст.л. солі,
- 2 ст.л. меду,
- 2 зуб. часнику,
- лавровий лист.
Стерилізувати 1 л банки – 30 хв., закатати та поставити у прохолодне місце для зберігання на зиму.