Шипшина — проганяє застуду, зміцнює організм та лікує нирки. Рецепти чаю з шипшини

Шипшина — багаторічний чагарник, який ранньою весною укритий красивим рожевим кольором, а в кінці літа і на початку вересня — стиглими плодами. У народі цю рослину називають «дика троянда».

Шипшина багата на велику кількість корисних речовин, які потрібні нашому організму кожен день.

Найціннішою властивістю для організму людини, яким володіє шипшина є те, що вона містить в собі велику кількість вітаміну С, В, К, Е і Р, а також хром, магній, кальцій і калій.

Відвар з червоних плодів використовують як загальнозміцнюючий засіб, який добре підвищує імунітет. Відвар з шипшини можна вживати як профілактичний засіб у період розповсюдження застуд та грипу.

Як приготувати чай з шипшини

Для приготування чаю з шипшини візьміть 3 ст. ложки сухих плодів і злийте 1 літром окропу.

Відвар настоюють в термосі 12 годин, рекомендовано приймати за 30-40 хвилин до їжі.

Перед тим, як готувати відвар, ягоди слід промити і подрібнити. У такий спосіб напій скоріше настоїться.

До відвару не бажано додавати цукор, натомість можна додати мед.

Протизастудний чай з шипшини:

Подрібніть плоди шипшини, м’яти, сунички, іван-чаю, щоб всього вийшло по 2 ложки. Ретельно перемішайте суміш. Залийте 1 столову ложку збору літром окропу. Укутайте посудину в теплу тканину та дайте постояти. Відвар пити протягом дня.

Загальнозміцнюючий чай з шипшини:

Візьміть пляшку з темного скла та насипте в неї склянку подрібнених плодів шипшини. Залийте все 1 склянкою спирту або горілки. Настоюйте 15 днів у темному місці. Після цього обов’язково процідіть та приймайте по 30 крапель настоянки, розчинених в 125 мл води 2 рази на день.

Чай з шипшини для лікування нирок:

Шипшина найбільш відома як засіб, що сприяє розщепленню каменів у нирках. Для цього використовують коріння або плоди шипшини.

Із коренів шипшини готують відвар. Лікувальний засіб приймають теплим по третині склянки 3 рази на день. Тривалість курсу — 1–2 тижні.

Простий засіб для очищення нирок — чай із плодів. Його настоюють у термосі близько 12 годин, потім вживають 2–3 рази на день після прийому їжі. Можна для підсолодження додати сироп шипшини або мед.

Кому не можна вживати чай з шипшини

Не варто вживати відвар з шипшини людям, у яких є алергія на вітамін С, хворим на діабет, жовчнокам’яну хворобу.

Не принесе такий напій користі тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, хто страждає на гастрит.

Тому, перед прийомом відвару з шипшини, варто проконсультуватися у свого лікаря.

Будьте здорові!