Скільки можна пекти одну і ту ж шарлотку? «Яблучні ріжки»: незвичайний пиріг, який тане в роті

Пиріг «Яблучні ріжки» із здобного дріжджового тіста з найніжнішою начинкою з тушкованих яблук з корицею має незвичайний вигляд, легко розбирається на порційні шматочки і порадує своїм смаком вибагливих ласунів!

Сезон яблук в самому розпалі, тому в цей час використовувати їх можна на 100 відсотків. Скільки можна пекти одну і ту ж шарлотку? Спечіть «Яблучні ріжки», адже цей пиріг просто тане в роті!

Продукти:

  • 500 г пшеничного борошна;
  • 250 мл молока;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 40 г вершкового масла;
  • 30 мл олії;
  • 70 г цукру-піску;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 яйце.

Для кондитерської крихти:

  • 200 г цукру;
  • 120 г вершкового масла;
  • 150 г пшеничного борошна.

Для начинки:

  • 5 яблук;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 1 яйце (для змащування пирога).

Як приготувати:

  1. Додайте в просіяне борошно дріжджі, перемішайте.
  2. У тепле молоко додайте цукор і сіль. Перемішайте. Додайте до борошна молоко, розтоплене вершкове масло, яйце і все перемішайте.
  3. Поступово додавайте рослинну олію і вимісіть тісто руками 5-7 хвилин. Тісто має вийти м’яким, гладким і не липнути до рук.
  4. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1,5 години, щоб підійшло.
  5. Очистіть від шкірки яблука, виріжте у кожного серцевину і наріжте кубиками.
  6. Тушкуйте яблука на вершковому маслі від 3 до 5 хвилин, щоб вони стали м’якшими.
  7. Потім додайте корицю, перемішайте і дайте начинці повністю охолонути.
  8. Для прошарку тіста знадобиться кондитерська крихта. Для її приготування змішайте виделкою цукор і тверде вершкове масло. У суміш цукру і масла додайте борошно і руками перетріть до утворення великої крихти. Поставте готову крихту в холодильник.
  9. Тісто, що піднялося викладіть на стіл, розділіть на 8 рівних частин і сформуйте з них однакові колобки. Накрийте їх плівкою і дайте постояти 5-7 хвилин.
  10. Кожну частину розкачайте в коло діаметром трохи менше, ніж форма для випічки діаметром 30 см.
  11. Візьміть половину кондитерської крихти і рівномірно розподіліть її по половині кожного кола з тіста.
  12. Складіть коржі навпіл так, щоб крихта виявилася між двома шарами тіста. Злегка придавіть долонею.
  13. Залиште трохи крихти для прикраси пирога, а решту поділіть по поверхні коржів.
  14. На кожен коржик з двох сторін викладіть по порції начинки. Завертайте тісто від країв до центру так, щоб вийшло два рулети-конуси.
  15. Змастіть форму для пирога вершковим маслом і посипте борошном. Викладіть всі заготовки на форму гострою стороною конусів до центру.
  16. Накрийте форму плівкою і дайте постояти 30-40 хвилин.
  17. Перед випічкою змастіть пиріг яйцем і посипте зверху залишком кондитерської крихти.
  18. Випікайте пиріг 40-50 хвилин в духовці, розігрітій до 150 градусів. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою.
Скільки можна пекти одну і ту ж шарлотку? «Яблучні ріжки»: незвичайний пиріг, який тане в роті
Скільки можна пекти одну і ту ж шарлотку? «Яблучні ріжки»: незвичайний пиріг, який тане в роті

За матеріалами.