
Пиріг «Яблучні ріжки» із здобного дріжджового тіста з найніжнішою начинкою з тушкованих яблук з корицею має незвичайний вигляд, легко розбирається на порційні шматочки і порадує своїм смаком вибагливих ласунів!
Сезон яблук в самому розпалі, тому в цей час використовувати їх можна на 100 відсотків. Скільки можна пекти одну і ту ж шарлотку? Спечіть «Яблучні ріжки», адже цей пиріг просто тане в роті!
Продукти:
- 500 г пшеничного борошна;
- 250 мл молока;
- 7 г сухих дріжджів;
- 40 г вершкового масла;
- 30 мл олії;
- 70 г цукру-піску;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1 яйце.
Для кондитерської крихти:
- 200 г цукру;
- 120 г вершкового масла;
- 150 г пшеничного борошна.
Для начинки:
- 5 яблук;
- 30 г вершкового масла;
- 1 ч. л. кориці;
- 1 яйце (для змащування пирога).
Як приготувати:
- Додайте в просіяне борошно дріжджі, перемішайте.
- У тепле молоко додайте цукор і сіль. Перемішайте. Додайте до борошна молоко, розтоплене вершкове масло, яйце і все перемішайте.
- Поступово додавайте рослинну олію і вимісіть тісто руками 5-7 хвилин. Тісто має вийти м’яким, гладким і не липнути до рук.
- Накрийте тісто плівкою і залиште на 1,5 години, щоб підійшло.
- Очистіть від шкірки яблука, виріжте у кожного серцевину і наріжте кубиками.
- Тушкуйте яблука на вершковому маслі від 3 до 5 хвилин, щоб вони стали м’якшими.
- Потім додайте корицю, перемішайте і дайте начинці повністю охолонути.
- Для прошарку тіста знадобиться кондитерська крихта. Для її приготування змішайте виделкою цукор і тверде вершкове масло. У суміш цукру і масла додайте борошно і руками перетріть до утворення великої крихти. Поставте готову крихту в холодильник.
- Тісто, що піднялося викладіть на стіл, розділіть на 8 рівних частин і сформуйте з них однакові колобки. Накрийте їх плівкою і дайте постояти 5-7 хвилин.
- Кожну частину розкачайте в коло діаметром трохи менше, ніж форма для випічки діаметром 30 см.
- Візьміть половину кондитерської крихти і рівномірно розподіліть її по половині кожного кола з тіста.
- Складіть коржі навпіл так, щоб крихта виявилася між двома шарами тіста. Злегка придавіть долонею.
- Залиште трохи крихти для прикраси пирога, а решту поділіть по поверхні коржів.
- На кожен коржик з двох сторін викладіть по порції начинки. Завертайте тісто від країв до центру так, щоб вийшло два рулети-конуси.
- Змастіть форму для пирога вершковим маслом і посипте борошном. Викладіть всі заготовки на форму гострою стороною конусів до центру.
- Накрийте форму плівкою і дайте постояти 30-40 хвилин.
- Перед випічкою змастіть пиріг яйцем і посипте зверху залишком кондитерської крихти.
- Випікайте пиріг 40-50 хвилин в духовці, розігрітій до 150 градусів. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою.
