
За вікном похмура осінь, в холодильнику на нас чатують звичні канапки, холодні макарони та вчорашній суп, а душа потребує весни та екзотики. Сьогодні буде свято на нашому столі і в нашому настрої, бо цей надзвичайно легкий в приготуванні рецепт здатний задовольнити апетит найвибагливішого гурмана. Спробуйте! 😉
Інгредієнти:
- 3 листки рисового паперу (рисові млинці, пошукайте у відділі супермаркету «Суши»)
- пучок салату «Айсберг»
- 200 г засоленої червоної риби
- 200 г сиру «Філадельфія» (сьогодні я його замінила звичайним плавленим сирком)
- соєвий соус
Приготування:
- У глибоку широку миску налити теплу воду і додати соєвий соус (на 1 л води – 3 ст. л. соусу).
- Рисовий папір опустити на 20-30 секунд у воду і акуратно дістати. Покласти на плоску поверхню.
- Салат помити і порвати невеликими шматочками. Рибу нарізати довгими скибочками 1-2 см шириною. Так само підготувати і сир.
- На поверхню млинця викласти смужкою салат, сир (можна замінити плавленим сирком) і червону рибу.
- У млинчика загорнути два краї і скрутити трубочкою, як налисник. Розрізати на 3-4 частини.
- Спрінг роли подавати на стіл з соєвим соусом і лимоном.
Рекомендації:
Червону рибу можна засолити самостійно. 1 кг філе будь-якої червоної риби (форель, сьомга, горбуша) нарізати порційними шматочками і підсушити паперовим рушником. 2 ст. л. солі змішати з 1 ст. л. цукру. Цією сумішшю обтерти рибу. Скласти в скляний посуд і залишити в холодильнику на 24-48 годин. Пам’ятайте, чим довше риба буде лежати, тим більш пересоленою вона ставатиме. Чим тонші будуть шматочки, тим швидше вони засолятся.
Смачного! 😉
Автор: Безкровна Катерина
