Деякий час тому на багатьох сайтах і в кулінарних групах соціальних мереж був справжній бум цього рецепту. Мені він теж дуже сподобався за простоту приготування, апетитність і доречність як в будній день, так і на святковому столі в колі сім’ї.
“Стіжки” з м’ясного фаршу – це цікаве поєднання м’ясних і овочевих продуктів в одній страві. Дуже ситний варіант котлет, яким гарнір вже не буде потрібен. Стіжки – страва, досить проста у приготуванні.
Рецепт приготування:
Інгредієнти:
- фарш м’ясний – 0,7 кг;
- яйця – 3 штуки;
- цибуля ріпчаста – 2 головки;
- картопля – 3 штуки;
- твердий сир – 200 г;
- перець мелений – за смаком,
- домашній майонез або подібний йому соус.
Для соусу:
- яєчний жовток – 1 штука;
- олія соняшникова – 50 мл;
- масло гірчичне – 2 ст. ложки;
- гірчиця готова – 1/3 ч. ложки;
- дрібка солі.
Приготування:
Для приготування соусу з’єднати жовток, олію соняшникову, масло гірчичне, гірчицю, сіль. Інгредієнти перемішати в однорідну масу і збити до невеликого загустіння. Цибулю дрібно нарізати, відварені яйця, картоплю і сир натерти на грубій тертці.
На змащене олією деко викласти круглі коржі з сирого м’ясного фаршу, посолити і поперчити. На кожен коржик з фаршу покласти шар цибулі. Потім викласти шарами терті яйця і терту сиру картоплю.
Останній шар начинки – це тертий сир. Кожен стіжок полити 1 столовою ложкою соусу (або майонезу). Запікати стіжки в розігрітій духовці при 180 – 200º близько 30 хвилин. За бажанням можна ще раз посипати сиром.
Подавати стіжки потрібно гарячими з великою кількістю овочів.