Стіжки – страва з м’ясного фаршу, або “м’ясо під шубою”

Деякий час тому на багатьох сайтах і в кулінарних групах соціальних мереж був справжній бум цього рецепту. Мені він теж дуже сподобався за простоту приготування, апетитність і доречність як в будній день, так і на святковому столі в колі сім’ї.

“Стіжки” з м’ясного фаршу – це цікаве поєднання м’ясних і овочевих продуктів в одній страві. Дуже ситний варіант котлет, яким гарнір вже не буде потрібен. Стіжки – страва, досить проста у приготуванні.

Рецепт приготування:

Інгредієнти:

  • фарш м’ясний – 0,7 кг;
  • яйця – 3 штуки;
  • цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • картопля – 3 штуки;
  • твердий сир – 200 г;
  • перець мелений – за смаком,
  • домашній майонез або подібний йому соус.

Для соусу:

  • яєчний жовток – 1 штука;
  • олія соняшникова – 50 мл;
  • масло гірчичне – 2 ст. ложки;
  • гірчиця готова – 1/3 ч. ложки;
  • дрібка солі.

Приготування:

Для приготування соусу з’єднати жовток, олію соняшникову, масло гірчичне, гірчицю, сіль. Інгредієнти перемішати в однорідну масу і збити до невеликого загустіння. Цибулю дрібно нарізати, відварені яйця, картоплю і сир натерти на грубій тертці.

На змащене олією деко викласти круглі коржі з сирого м’ясного фаршу, посолити і поперчити. На кожен коржик з фаршу покласти шар цибулі. Потім викласти шарами терті яйця і терту сиру картоплю.

Стіжки - страва з м'ясного фаршу, або "м'ясо під шубою"
Стіжки – страва з м’ясного фаршу, або “м’ясо під шубою”

Останній шар начинки – це тертий сир. Кожен стіжок полити 1 столовою ложкою соусу (або майонезу). Запікати стіжки в розігрітій духовці при 180 – 200º близько 30 хвилин. За бажанням можна ще раз посипати сиром.

Подавати стіжки потрібно гарячими з великою кількістю овочів.

Приємного апетиту ! 😉

Стіжки - страва з м'ясного фаршу, або "м'ясо під шубою"
Стіжки – страва з м’ясного фаршу, або “м’ясо під шубою”