Страви з гарбуза, яких ви ще не куштували: 6 смачних рецептів

Гарбуз визнаний одним із найдоступніших і найдешевших овочів світу! Що вже говорити про користь для організму. Що незвичайного приготувати із гарбуза – читайте у нашому огляді.

Гарбузово-курячі котлетки

Гарбузово-курячі котлетки

Інгредієнти:

– 400 г курячого філе,
– 1 яйце,
– 200 г гарбуза,
– 1 цибулина,
– 2 зубки часнику,
– 1 ст. ложка вершкового масла,
– 2 ст. ложки манки,
– 2 ст. ложки олії,
– мелений коріандр за смаком,
– чорний мелений перець за смаком,
– сіль за смаком.

Приготування:

  1. Гарбуз очисти від шкірки і насіння і натри на крупній тертці.
  2. Куряче філе пропусти через м’ясорубку разом із цибулею і часником.
  3. З’єднай фарш і гарбуз, додай яйце, розм’якшене вершкове масло, манку, спеції, посоли і гарненько перемішай. Залиш фарш на 20 хвилин.
  4. Сформуй невеликі котлети і обсмаж їх на олії з двох боків до золотистої скоринки приблизно по 5 хвилин.
  5. Котлети з курячого філе з гарбузом готові. Подавай їх гарячими із будь-яким гарніром, салатом або овочами.

Суп з гарбуза та грибів

Суп з гарбуза та грибів

Інгредієнти:

– 200 г гарбуза,
– 200 г грибів,
– 2 картоплини,
– 1 помідор
– корінь петрушки,
– цибулина,
– 2 ст. ложки олії,
– 5 стаканів води, сіль, перець за смаком, зелень.

Приготування:

  1. Гриби та цибулю нарізаємо невеликими шматочками, подрібнюємо корінь петрушки, перемішуємо та пасеруємо суміш на олії.
  2. Картоплю та гарбуз, порізані на брусочки, заливаємо гарячою водою та варимо 10 хвилин.
  3. Додаємо овочі, порізані помідори, сіль, перець, варимо до готовності,
  4. Перед подачею додаємо подрібнену зелень.

Запіканка з гарбуза із яблуками, горіхами і медом

Запіканка з гарбуза із яблуками, горіхами і медом
Запіканка з гарбуза із яблуками, горіхами і медом

Інгредієнти:

– 500 г гарбуза,
– 200 г сиру,
– 4 ст. ложки манної крупи.
– 2 яблука,
– 2 яйця,
– 100 г волоських горіхів,
– 50 г ізюму,
– 30 г вершкового масла,
– 3 ст. ложки цукру,
– 1 ст. ложка меду,
– сіль за смаком.

Приготування:

  1. Ізюм залий водою і залиш на 20 хвилин. Горіхи трохи підсуши і подрібни. Гарбуз очисти і наріж кубиками. Яблука також очисти і наріж кубиками або соломкою.
  2. Збий міксером яйця з сіллю і цукром. Додай у них манну крупу, знову збий і залиш на 20 хвилин, щоб манка набухла.
  3. Сир протри через сито, щоб позбутися грудочок. Додай до яєць сир і мед і знову збий тісто до однорідної консистенції.
  4. Виклади частину тіста в змащену маслом і посипану манкою форму для випікання. Потім поклади шар гарбуза і яблук, посип ізюмом і горіхами. Зверху виклади тісто.
  5. Відправляй запіканку з гарбуза у розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.
  6. Сирна запіканка з гарбузом, яблуком, ізюмом і горіхами смачна зі сметаною, варенням або просто чаєм.

Гарбуз, запечений із кунжутом

Гарбуз, запечений із кунжутом

Інгредієнти:

– 2 ст. ложки кунжутного насіння,
– 3 ст. ложки меду,
– півсклянки апельсинового соку,
– 1 ст. ложка гірчиці,
– 3 ст. ложки олії.

Приготування:

  1. Гарбуз очистіть від шкірки і насіння. Поріжте гарбуз на середні шматочки 2-3 см. Відваріть гарбуз у киплячій воді 5-7 хвилин. Гарбуз має стати м’яким зовні, але щільноїим всередині.
  2. Гарбуз дістаньте з води і обсушіть. Обсмажте гарбуз з усіх боків у розпеченій олії до утворення скоринки. Потім відправте гарбуз у розігріту до 160°С духовку і випікайте 10 хвилин до м’якості.
  3. Дістаньте гарбуз із духовки, видаліть зайве масло. Якщо у вас зацукрований мед, то розтопіть його на водяній бані і остудіть. З’єднайте мед, свіжовичавлений апельсиновий сік, кунжут, гірчицю і перемішайте.
  4. Отриманим соусом полийте гарбуз і дайте настоятися 5-10 хвилин.

Оладки з гарбуза і яблука

Оладки з гарбуза і яблука
Оладки з гарбуза і яблука

Інгредієнти:

– 400 г гарбуза,
– 1 яблуко,
– 2 яйця,
-1 склянка борошна,
– 0,5 склянки кефіру,
– 2 ст. ложки цукру,
– 3-4 ст. ложки олії, кориця на кінчик ножа, сіль за смаком.

Приготування:

  1. Яблуко і гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння. Яблуко і гарбуз натріть на крупній тертці.
  2. Змішайте яйця, цукор, сіль, корицю, кефір, додайте борошно і перемішайте.
  3. Додайте в тісто гарбуз, яблуко і ще раз перемішайте.
  4. Ложкою акуратно викладайте оладки з гарбуза і яблука на трохи розігріту сковороду з олією.
  5. Смажте оладки з гарбуза і яблука на слабкому вогні під кришкою з двох сторін до готовності 4-5 хвилин.
  6. Зняті зі сковороди оладки з гарбуза і яблука помістіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте оладки з гарбуза і яблука гарячими зі сметаною або варенням.

Чекала осінь заради соковитого гарбуза: готую ніжну сирну запіканку, цей смак не передати словами

За матеріалами