Сир фета: смачно, ситно і дуже корисно

Сир фета: смачно, ситно і дуже корисно
Сир фета: смачно, ситно і дуже корисно

Білий колір, ніжна, м’яка консистенція,  прісно солоний смак  – все це про сир фета. Класичний рецепт приготування передбачає використання овечого та козячого молока.

Фета відмінно поєднується  з різними продуктами: пряними  травами, рибою, м’ясом, хлібом, помідорами, виноградом. Крім того, фету використовують для різних пирогів, салатів. А також його часто змішують з оливковою олією, сушеним орегано і подають як закуску.

Інтернет-магазин «ProCheese» https://procheese.ua/ пропонує понад 50 видів сирів відомих європейських торгових марок. В онлайн-каталозі на сайті представлено лише високоякісну і перевірену продукцію, тому кожен покупець зможе вибрати сир, який буде відповідати його смакам. Крім того, компанія пропонує доставку за допомогою власної служби «Фреш Логістика». Це дозволяє зберегти потрібний режим перевезення продукції.

Кілька практичних порад щодо вибору сиру

Якщо ви плануєте придбати свіжий продукт, прислухайтеся до наших порад.

  • У складі оригінального продукту повинно переважати овече молоко, а відсоток козячого має бути не більше 30%.
  • Про свіжості сиру «розповість» його колір. Чистий білий колір – головна ознака свіжості. Якщо ж є жовтизна на поверхні, то це через те, що сир зберігали без розсолу.

Майте на увазі: справжню фету виробляють в Греції, тому зверніть увагу на місце виготовлення.

  • Оптимальна температура зберігання в холодильнику – 2-4 градуси.
  • Якщо ж на поверхні сиру з’явилася жовтизна або неприємний запах, то краще такий продукт не використовувати, адже ризик харчового отруєння дуже великий.
  • Зберігати фету потрібно в розсолі, це дозволяє продовжити термін зберігання. Зазвичай термін зберігання – в закритому контейнері і в власному розсолі близько 90 днів. Але якщо упаковку вже відкрили, то краще використовувати сир протягом 1-2 тижнів.
  • Якщо потрібно знизити вміст солі в сирі, то слід покласти його в ємність з молоком або мінеральною водою.
  • Вибираючи продукт, ретельно огляньте упаковку і зверніть увагу на термін придатності. Зазвичай її вказують на зовнішній стороні.

До речі, в блозі procheese.ua/blog на сайті інтернет-магазину «ProCheese» ви знайдете рецепти апетитних бутербродів з сиром фета та іншими сирами.

У чому користь фети

Не лише смачний, а й корисний – все це про фету. 

  • Завдяки великому вмісту кальцію, заліза, вітаміну D, фосфору його рекомендують для зміцнення опорно-рухової системи організму.  Продукт рекомендують включати у раціон тих, хто страждає від остеопорозу.
  • У феті є корисні елементи, які володіють антиоксидантними властивостями, і вони допомагають зберегти молодість організму, захищають від раку. Вітаміни групи В, що містяться у великій кількості, зміцнюють нервову систему, покращують роботу мозку, допомагають позбутися мігрені.
  • У складі цього виду сиру є амінокислота, яка бере участь в синтезі серотоніну – гормону щастя. Як показує практика, часте вживання продуктів сприяє гарному настрою.
  • Продукт перешкоджає утворенню каменів і відкладенню солей в нирках, нормалізує процес травлення.
  • Живильні речовини, що містяться в сирі, регулюють артеріальний тиск і позитивно впливають серце і судини, знижують ризик виникнення різних серцевих захворювань.
  • Фета корисна для щитовидної залози,  процесу кровообігу.
  • Якщо ви хочете зміцнити волосся і нігті, неодмінно включіть в раціон фету.

Купуйте сир тільки на перевірених точках продажу, адже там дбають про якість і про споживачів. Приєднуйтесь до компанії любителів сирів «ProCheese». Адже це якість, перевірена роками!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!