
З цього рецепту виходить три чудові сирні паски. Плюс цього рецепту в тому, що для нього не потрібно спеціальної форми, замість неї підійдуть пластикові упаковки від різноманітних молочних продуктів.
Інгредієнти
Інгредієнти | |
м’який домашній сир | 1 кг |
жовтки | 4 |
масло кімнатної температури | 200 г. |
цукор | 200 г. |
вершки 33% | 200 мл |
ванільний цукор | 1 пачка |
цедра з одного лимону | |
курага | 100 г. |
родзинки | 100 г. |
Для помадки: | |
чорний шоколад | 100 г. |
масло | 40 г. |
вершки чи солодка сметана | 160 мл |
Рецепт приготування сирної паски без випічки:
- Родзинки промити і залити гарячою водою. Курагу порізати і також залити кип’ятком. Залишити запарюватися.
- З лимона за допомогою тертки зняти цедру.
- Сир перетерти через сито.
- Вершки збити в пишну масу.
- Вершкове масло збити з цукром.
- Жовтки збити міксером чи вінчиком до світлої пишної маси на водяній бані. Для цього потрібно довести до кипіння воду. Коли вода закипить зменшіть вогонь, поставте зверху миску з жовтками і збивайте. Вода не має сильно кипіти.
- Вилийте в сир жовткову суміш, додайте ванільний цукор та цедру лимона, змішайте з допомогою блендера. Тоді додайте збиті масло та вершки — знову блендеруйте.
- До суміші додайте запарені і відтиснуті родзинки та курагу, легенько вимішайте.
- У дні форм для пасок зробіть кілька прорізів, для стікання сироватки. Вистеліть кожну форму марлею, складеною в два-три рази. Кінці марлі бажано закріпити резинкою, щоб не сповзали. У кожну форму викладаємо сирну масу, злегка втрамбовуючи.
- Кінці марлі відкочуємо і накриваємо ними паску, накриваємо кришкою. Перекладаємо в тарілки чи мисочки, на дно яких ставимо кришки для того, щоб вона не плавала в тій рідині, яка стікатиме. Зверху ставимо вантаж: все, що спаде на думку, для цього я використала різноманітні закрутки. І ставимо до холодильника на 12-24 години, час від часу зливаючи рідину, котра стікатиме.
- Наступного дня — знімаємо вантаж, кришку та розгортаємо марлю, перевертаємо паску на тарілку та акуратно знімаємо марлю.
- Тим часом готуємо помадку. В каструльці з’єднуємо, шоколад вершки та масло, розтоплюємо на вогні до однорідної маси.
- Трішки остуджуємо і поливаємо шоколадом паску, зверху я ще примостила різноманітні цукрові пасхальні фігурки, котрі в переддень Великодня продаються на кожному кроці.Знов уставимо до холодильника, щоб глазур застигла.
