Тірамісу, рецепт приготування

Слово «тірамісу» перекладається з італійської як «вознеси мене». Це один з найбільш популярних і улюблених італійських десертів, який ми звикли замовляти до чашечки ароматного латте в кав’ярнях і в ресторанах. Мало хто самостійно береться за приготування цього найніжнішого десерту, для якого потрібні такі інгредієнти, як маскарпоне (італійський вершковий сир), бісквітне печиво савоярді, а також ароматний еспресо для просочення. Але всі зусилля коштують результату, який, як виявляється, отримати не так вже й складно.

Інгредієнти:

  • 250 гр. маскарпоне
  • 3-4 яйця
  • 100 г цукру
  • 20-30 шт. печива савоярді
  • 150 мл холодної міцної кави (краще еспресо)
  • 1-2 ч.л. лікеру Амаретто, або будь-якого іншого кавового
  • порошок какао

Рецепт приготування:

  1. Відділити білки від жовтків. Жовтки змішати з цукром та додати маскарпоне.
  2. Білки збити до піни, додати до жовтково – сирної маси.
  3. Печиво змочити в холодній каві з двох сторін, це потрібно робити швидко, щоб воно не розмокло. (До кави по-бажанню додати  лікеру .)
  4. В форму викласти змочене печиво, та поверху полити половину крему. Далі знову печиво, і знову крем.
  5. Через сито присипати зверху какао, та відправити в холодильник на 3 год.
  6. Вийняти, та розрізати на порційні шматки. Розрізати потрібно акуратно, оскільки десерт дуже ніжний.

Смачного! 😉

Автор: Наталя Сумиляс