Слово «тірамісу» перекладається з італійської як «вознеси мене». Це один з найбільш популярних і улюблених італійських десертів, який ми звикли замовляти до чашечки ароматного латте в кав’ярнях і в ресторанах. Мало хто самостійно береться за приготування цього найніжнішого десерту, для якого потрібні такі інгредієнти, як маскарпоне (італійський вершковий сир), бісквітне печиво савоярді, а також ароматний еспресо для просочення. Але всі зусилля коштують результату, який, як виявляється, отримати не так вже й складно.
Інгредієнти:
- 250 гр. маскарпоне
- 3-4 яйця
- 100 г цукру
- 20-30 шт. печива савоярді
- 150 мл холодної міцної кави (краще еспресо)
- 1-2 ч.л. лікеру Амаретто, або будь-якого іншого кавового
- порошок какао
Рецепт приготування:
- Відділити білки від жовтків. Жовтки змішати з цукром та додати маскарпоне.
- Білки збити до піни, додати до жовтково – сирної маси.
- Печиво змочити в холодній каві з двох сторін, це потрібно робити швидко, щоб воно не розмокло. (До кави по-бажанню додати лікеру .)
- В форму викласти змочене печиво, та поверху полити половину крему. Далі знову печиво, і знову крем.
- Через сито присипати зверху какао, та відправити в холодильник на 3 год.
- Вийняти, та розрізати на порційні шматки. Розрізати потрібно акуратно, оскільки десерт дуже ніжний.
Смачного! 😉
Автор: Наталя Сумиляс