САЛАТ З КУРЯЧИМ ФІЛЕ, ВИНОГРАДОМ ТА ГОРІХАМИ
Вишуканий смак ніжного курячого філе у поєднанні з виноградом та горіхами – це справжній вибух для смакових рецепторів. Спробуйте – і не пошкодуєте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1/2 стакана йогурту
- 1 ч. л. цедри лимону
- 1,5 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 куряча грудка (з курки-гриль, без шкірки)
- 1 велика гілочка червоного винограду
- ½ стакана волоських горіхів або арахісу
- 1 цибуля-порей
- листя салату
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Відділяємо від курки-гриль курячу грудку без шкірки та нарізаємо її кубиками або дремо на волокна.
- Цибулю-порей нарізаємо кільцями. Виноград миємо та розрізаємо навпіл. Горіхи подрібнюємо на крихти. Листя салату миємо та дремо на шматки.
- Усі інгредієнти (листя салату, курку, виноград та горіхи) з’єднуємо в салатниці чи мисці.
- Готуємо заправку до салату: до ½ стакана йогурту додаємо лимонний сік, цедру лимону та 1 ч. л. діжонської гірчиці. Перемішуємо та заправляємо салат.
САЛАТ З КУРКОЮ, АПЕЛЬСИНОМ І СИРОМ ФЕТА
Кисло-солодкі нотки апельсина, солений сир фета та ніжна курятина – такий салат зметуть зі столу за лічені хвилини! До того ж він нескладний у приготуванні, а всі його інгредієнті доступні в кожному магазині.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 250 г листя салату
- 300 г курячого філе
- 1 великий апельсин
- 100 г сиру фета
- 50 г грецьких горіхів
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
- 8 ст. л. натурального йогурту без наповнювачів (для заправки)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Куряче філе поздовжньо розріжте навпіл, з обох боків натріть сіллю та перцем і обсмажте на середньому вогні на оливковій олії по 7-8 хв. з кожного боку. Готове філе наріжте невеликими кубиками.
- Апельсин ретельно очистіть від шкірки та поріжте на кубики середнього розміру.
- Ядра грецького горіха обсмажте на сухій сковорідці до характерного запаху та подрібніть.
- Чисте листя салату порвіть руками і викладіть в салатницю. Туди ж додайте нарізане куряче філе, шматочки апельсину і підсмажені горіхи.
- Додайте до салату половину йогурту і акуратно перемішайте. Зверху викладіть шматочки сиру фета і полийте рештою йогурту.
АНГЛІЙСЬКИЙ САЛАТ З КУРКОЮ ТА ПЕЧЕРИЦЯМИ
Досить оригінальний рецепт салату, основу якого складають печериці, болгарський перець та куряче філе.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 1 куряче філе
- 500 г свіжих печериць
- 2 солодких болгарських перця
- 3 помідори
- 100 г хлібних сухариків
- сіль, перець
- майонез (можна замінити сметаною чи йогуртом)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Куряче філе промити, зачистити і обсушити паперовим рушником. Відварити в підсоленій воді до готовності і дрібно нарізати.
- Печериці нарізати шматочками і відварити в окремій ємності. Перець нарізати соломкою. Помідори нарізати кубиками.
- Змішати курку, гриби, перець, помідори, кукурудзу і сухарики. Заправити салат майонезом або сметаною, посолити за смаком і добре перемішати.
САЛАТ З КУРКОЮ ТА ОВОЧАМИ ПІД ГІРЧИЧНО-МЕДОВОЮ ЗАПРАВКОЮ
Курка у поєднанні з овочами – це завжди смачно. А от пікантності салату додає вишукана гірчично-медова заправка.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для салату:
- 2 курячі грудки
- 4 ст.л. оливкової олії
- 12 шт. перепелиних яєць
- 400 грам листя салату (айсберг ,рукола, лоло россо, римський, цикорій і т.д.)
- 12 шт помідорів черрі
- 2 невеликих огірка
- 1 біла цибулина
- 2 ст.л. каперсів
Для заправки:
- 1 ч.л. меду
- 6 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. діжонської (зернистої) гірчиці
- 12 ст.л. оливкової олії
- сіль за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Курячі грудки натерти сіллю та перцем. Завернути філе в харчову плівку і злегка відбити.
- В сковорідці розігріти 4 ст.л оливкової олії і обсмажити курячі грудки з двох сторін до готовності (приблизно 15-20 хв). Коли грудка охолоне, поріжте її смужками.
- Зваріть перепелині яйця, почистіть і розріжте кожне яйце навпіл.
- Листя салату помийте, висушіть і порвіть на шматочки. Викладіть листя салату у глибоку тарілку чи салатник.
- Почистіть цибулю та наріжте її тонкими напівкільцями. Помідори черрі розріжте навпіл . Огірки наріжте напівкружечками. З’єднайте овочі та листя салату.
- Приготуйте заправку. Змішайте всі інгредієнти для заправки в окремому посуді й ретельно збийте вінчиком.
- Додайте частину заправки до салату та перемішайте. Зверху викладіть куряче філе, посипте каперсами (можна замінити волоськими горіхами) і полийте рештою заправки.
САЛАТ З КУРКОЮ, СПЕЦІЯМИ ТА СОЄВИМ СОУСОМ ПО-АЗІАТСЬКИ
Якщо хочеться чогось екзотичного та пікантного, тоді цей рецепт салату з куркою, спеціями та соєвим соусом може стати вам у нагоді.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 200 г відвареного курячого філе
- 2 огірки
- 4 стебла селери
- 1 цибуля-порей
- сіль, перець, коріандр
- сушений мелений перець чилі
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 2 ч. л. кунжутної олії
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Огірки та селеру нарізаємо тонесенькими смужками. Цибулю порей нарізаємо кільцями.
- Відварене куряче філе рвемо на волокна та додаємо до овочів.
- Заправляємо салат соєвим соусом та кунжутною олією і додаємо спеції: сіль, перець, коріандр та перець чилі. Злегка перемішуємо.
САЛАТ З КУРЯЧИМ ФІЛЕ, СИРОМ І ГОРІХАМИ
Ніжний та вишуканий смак салату сподобається навіть суворим гурманам. Особливість салату – у поєднанні сиру, волоських горіхів та печериць і курячого філе.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 велике куряче філе
- 200 г твердого сиру
- 300 г печериць
- 100 г волоських горіхів
- 2 зубчики часнику
- вершкове масло
- майонез (можна замінити сметаною чи йогуртом)
- сіль
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Куряче філе промити та відварити в підсоленій воді до готовності. Готове філе розділити на волокна.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Свіжі печериці порізати тонкими пластинами і обсмажити на вершковому маслі.
- Горіхи і часник дрібно нарізати – майже на крихти.
- Всі інгредієнти салату змішати, заправити майонезом або сметаною та посолити за смаком.
КЛАСИЧНИЙ САЛАТ “ЦЕЗАР”
МЕКСИКАНСЬКИЙ САЛАТ З КУРЯЧИМИ НАГГЕТСАМИ ТА КУКУРУДЗОЮ
Досить незвичний рецепт, основу якого складають курячі наггетси та традиційна для Мексики кукурудза.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 6 шт. курячих наггетсів
- 1 авокадо
- 150 г помідорів чері
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 2 червоних болгарських перці
- листя салату
- 1 ст. л. соку лайма
- 100 г майонезу або йогурту без наповнювачів
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Курячі наггетси порізати на слайси або кубиками (можна придбати готові або заморожені наггетси, або ж приготувати самому: для цього слід перемолоти куряче філе на фарш, сформувати з нього невеликі кульки, обмокати їх в яйці та панірувальних сухарях і обсмажити у фритюрі).
- Помідори чері розрізати на половинки. Зелену цибулю дрібно порізати. Авокадо нарізати тонкими слайсами. Болгарський перець нарізати соломкою.
- На дно салатника вистелити листя салату. Викласти курячі наггетси та овочі і перемішати їх. Додати консервовану кукурудзу.
- Приготувати заправку до салату: майонез або йогурт змішати з соком лайма (або лимону) і додати 1 столову ложку води. Ретельно перемішати. Полити готовою заправкою салат. За смаком додати сіль та перець.
САЛАТ ІЗ ПЕКІНСЬКОЇ КАПУСТИ З КУРКОЮ
Існує безліч варіантів приготування салату з курки та пекінської капусти. До цих базових інгредієнтів можна додавати гриби, помідори, перець, огірки чи інші овочі – смак такого салату практично неможливо зіпсувати. Пропонуємо вам класичний рецепт салату з куркою та пекінською капустою:
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 куряче філе
- 1 пекінська капуста
- твердий сир
- 50 г насіння кунжуту (смаженого)
- оливкова олія та бальзамічний оцет (для заправки)
- сіль, перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Куряче філе слід промити та обсушити. Солимо його та обсмажуємо на оливковій олії під закритою кришкою до появи золотистої скоринки. Готове м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.
- Капусту миємо й крупно нарізаємо, з’єднуємо з підготовленою куркою.
- Посипаємо салат тертим сиром і смаженим насінням кунжуту.
- Готовий салат поливаємо оливковою олією та бальзамічним оцтом, додаємо сіль та перець за смаком.
САЛАТ З КІВІ ТА КУРЯЧИМ ФІЛЕ
Таке досить незвичне на перший погляд поєднання інгредієнтів в результаті подарує вам новий, оригінальний смак, яким ви зможете здивувати своїх гостей.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- куряча грудка – 200 г;
- ківі – 3 шт.;
- твердий сир – 100 г;
- яйця – 3 шт.;
- майонез або сметана (для заправки)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Куряче філе відварити у підсоленій воді до готовності та нарізати невеликими кубиками.
- Приблизно такого ж розміру, як і куряче філе, нарізати кубиками твердий сир.
- Яйця зварити, почистити і нарізати.
- Ківі почистити і нарізати кубиками.
- Всі продукти змішати в мисці або салатнику, заправити салат майонезом, йогуртом або сметаною.
Смачного!