ТОП-10 САЛАТІВ З КУРКОЮ

САЛАТ З КУРЯЧИМ ФІЛЕ, ВИНОГРАДОМ ТА ГОРІХАМИ

Вишуканий смак ніжного курячого філе у поєднанні з виноградом та горіхами – це справжній вибух для смакових рецепторів. Спробуйте – і не пошкодуєте!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1/2 стакана йогурту
  • 1 ч. л. цедри лимону
  • 1,5 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 куряча грудка (з курки-гриль, без шкірки)
  • 1 велика гілочка червоного винограду
  • ½ стакана волоських горіхів або арахісу
  • 1 цибуля-порей
  • листя салату

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Відділяємо від курки-гриль курячу грудку без шкірки та нарізаємо її кубиками або дремо на волокна.
  2. Цибулю-порей нарізаємо кільцями. Виноград миємо та розрізаємо навпіл. Горіхи подрібнюємо на крихти. Листя салату миємо та дремо на шматки.
  3. Усі інгредієнти (листя салату, курку, виноград та горіхи) з’єднуємо в салатниці чи мисці.
  4. Готуємо заправку до салату: до ½ стакана йогурту додаємо лимонний сік, цедру лимону та 1 ч. л. діжонської гірчиці. Перемішуємо та заправляємо салат.

САЛАТ З КУРКОЮ, АПЕЛЬСИНОМ І СИРОМ ФЕТА

Кисло-солодкі нотки апельсина, солений сир фета та ніжна курятина – такий салат зметуть зі столу за лічені хвилини! До того ж він нескладний у приготуванні, а всі його інгредієнті доступні в кожному магазині.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 250 г листя салату
  • 300 г курячого філе
  • 1 великий апельсин
  • 100 г сиру фета
  • 50 г грецьких горіхів
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • 8 ст. л. натурального йогурту без наповнювачів (для заправки)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Куряче філе поздовжньо розріжте навпіл, з обох боків натріть сіллю та перцем і обсмажте на середньому вогні на оливковій олії по 7-8 хв. з кожного боку. Готове філе наріжте невеликими кубиками.
  2. Апельсин ретельно очистіть від шкірки та поріжте на кубики середнього розміру.
  3. Ядра грецького горіха обсмажте на сухій сковорідці до характерного запаху та подрібніть.
  4. Чисте листя салату порвіть руками і викладіть в салатницю. Туди ж додайте нарізане куряче філе, шматочки апельсину і підсмажені горіхи.
  5. Додайте до салату половину йогурту і акуратно перемішайте. Зверху викладіть шматочки сиру фета і полийте рештою йогурту.

АНГЛІЙСЬКИЙ САЛАТ З КУРКОЮ ТА ПЕЧЕРИЦЯМИ

Досить оригінальний рецепт салату, основу якого складають печериці, болгарський перець та куряче філе.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 1 куряче філе
  • 500 г свіжих печериць
  • 2 солодких болгарських перця
  • 3 помідори
  • 100 г хлібних сухариків
  • сіль, перець
  • майонез (можна замінити сметаною чи йогуртом)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Куряче філе промити, зачистити і обсушити паперовим рушником. Відварити в підсоленій воді до готовності і дрібно нарізати.
  2. Печериці нарізати шматочками і відварити в окремій ємності. Перець нарізати соломкою. Помідори нарізати кубиками.
  3. Змішати курку, гриби, перець, помідори, кукурудзу і сухарики. Заправити салат майонезом або сметаною, посолити за смаком і добре перемішати.

САЛАТ З КУРКОЮ ТА ОВОЧАМИ ПІД ГІРЧИЧНО-МЕДОВОЮ ЗАПРАВКОЮ

Курка у поєднанні з овочами – це завжди смачно. А от пікантності салату додає вишукана гірчично-медова заправка.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для салату:

  • 2 курячі грудки
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 12 шт. перепелиних яєць
  • 400 грам листя салату (айсберг ,рукола, лоло россо, римський, цикорій і т.д.)
  • 12 шт помідорів черрі
  • 2 невеликих огірка
  • 1 біла цибулина
  • 2 ст.л. каперсів

Для заправки:

  • 1 ч.л. меду
  • 6 ст.л. лимонного соку
  • 2 ст.л. діжонської (зернистої) гірчиці
  • 12 ст.л. оливкової олії
  • сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Курячі грудки натерти сіллю та перцем. Завернути філе в харчову плівку і злегка відбити.
  2. В сковорідці розігріти 4 ст.л оливкової олії і обсмажити курячі грудки з двох сторін до готовності (приблизно 15-20 хв). Коли грудка охолоне, поріжте її смужками.
  3. Зваріть перепелині яйця, почистіть і розріжте кожне яйце навпіл.
  4. Листя салату помийте, висушіть і порвіть на шматочки. Викладіть листя салату у глибоку тарілку чи салатник.
  5. Почистіть цибулю та наріжте її тонкими напівкільцями. Помідори черрі розріжте навпіл . Огірки наріжте напівкружечками. З’єднайте овочі та листя салату.
  6. Приготуйте заправку. Змішайте всі інгредієнти для заправки в окремому посуді й ретельно збийте вінчиком.
  7. Додайте частину заправки до салату та перемішайте. Зверху викладіть куряче філе, посипте каперсами (можна замінити волоськими горіхами) і полийте рештою заправки.

САЛАТ З КУРКОЮ, СПЕЦІЯМИ ТА СОЄВИМ СОУСОМ ПО-АЗІАТСЬКИ

Якщо хочеться чогось екзотичного та пікантного, тоді цей рецепт салату з куркою, спеціями та соєвим соусом може стати вам у нагоді.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 200 г відвареного курячого філе
  • 2 огірки
  • 4 стебла селери
  • 1 цибуля-порей
  • сіль, перець, коріандр
  • сушений мелений перець чилі
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ч. л. кунжутної олії

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Огірки та селеру нарізаємо тонесенькими смужками. Цибулю порей нарізаємо кільцями.
  2. Відварене куряче філе рвемо на волокна та додаємо до овочів.
  3. Заправляємо салат соєвим соусом та кунжутною олією і додаємо спеції: сіль, перець, коріандр та перець чилі. Злегка перемішуємо.

САЛАТ З КУРЯЧИМ ФІЛЕ, СИРОМ І ГОРІХАМИ

Ніжний та вишуканий смак салату сподобається навіть суворим гурманам. Особливість салату – у поєднанні сиру, волоських горіхів та печериць і курячого філе.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 велике куряче філе
  • 200 г твердого сиру
  • 300 г печериць
  • 100 г волоських горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • вершкове масло
  • майонез (можна замінити сметаною чи йогуртом)
  • сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Куряче філе промити та відварити в підсоленій воді до готовності. Готове філе розділити на волокна.
  2. Сир натерти на крупній тертці.
  3. Свіжі печериці порізати тонкими пластинами і обсмажити на вершковому маслі.
  4. Горіхи і часник дрібно нарізати – майже на крихти.
  5. Всі інгредієнти салату змішати, заправити майонезом або сметаною та посолити за смаком.

КЛАСИЧНИЙ САЛАТ “ЦЕЗАР”

Салат Цезар: класичний рецепт улюбленої страви

МЕКСИКАНСЬКИЙ САЛАТ З КУРЯЧИМИ НАГГЕТСАМИ ТА КУКУРУДЗОЮ

Досить незвичний рецепт, основу якого складають курячі наггетси та традиційна для Мексики кукурудза.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 6 шт. курячих наггетсів
  • 1 авокадо
  • 150 г помідорів чері
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 2 червоних болгарських перці
  • листя салату
  • 1 ст. л. соку лайма
  • 100 г майонезу або йогурту без наповнювачів

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Курячі наггетси порізати на слайси або кубиками (можна придбати готові або заморожені наггетси, або ж приготувати самому: для цього слід перемолоти куряче філе на фарш, сформувати з нього невеликі кульки, обмокати їх в яйці та панірувальних сухарях і обсмажити у фритюрі).
  2. Помідори чері розрізати на половинки. Зелену цибулю дрібно порізати. Авокадо нарізати тонкими слайсами. Болгарський перець нарізати соломкою.
  3. На дно салатника вистелити листя салату. Викласти курячі наггетси та овочі і перемішати їх. Додати консервовану кукурудзу.
  4. Приготувати заправку до салату: майонез або йогурт змішати з соком лайма (або лимону) і додати 1 столову ложку води. Ретельно перемішати. Полити готовою заправкою салат. За смаком додати сіль та перець.

САЛАТ ІЗ ПЕКІНСЬКОЇ КАПУСТИ З КУРКОЮ

Існує безліч варіантів приготування салату з курки та пекінської капусти. До цих базових інгредієнтів можна додавати гриби, помідори, перець, огірки чи інші овочі – смак такого салату практично неможливо зіпсувати. Пропонуємо вам класичний рецепт салату з куркою та пекінською капустою:

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 куряче філе
  • 1 пекінська капуста
  • твердий сир
  • 50 г насіння кунжуту (смаженого)
  • оливкова олія та бальзамічний оцет (для заправки)
  • сіль, перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Куряче філе слід промити та обсушити. Солимо його та обсмажуємо на оливковій олії під закритою кришкою до появи золотистої скоринки. Готове м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Капусту миємо й крупно нарізаємо, з’єднуємо з підготовленою куркою.
  3. Посипаємо салат тертим сиром і смаженим насінням кунжуту.
  4. Готовий салат поливаємо оливковою олією та бальзамічним оцтом, додаємо сіль та перець за смаком.

САЛАТ З КІВІ ТА КУРЯЧИМ ФІЛЕ

Таке досить незвичне на перший погляд поєднання інгредієнтів в результаті подарує вам новий, оригінальний смак, яким ви зможете здивувати своїх гостей.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • куряча грудка – 200 г;
  • ківі – 3 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • майонез або сметана (для заправки)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Куряче філе відварити у підсоленій воді до готовності та нарізати невеликими кубиками.
  2. Приблизно такого ж розміру, як і куряче філе, нарізати кубиками твердий сир.
  3. Яйця зварити, почистити і нарізати.
  4. Ківі почистити і нарізати кубиками.
  5. Всі продукти змішати в мисці або салатнику, заправити салат майонезом, йогуртом або сметаною.

Смачного!

За матеріалами

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram