
Приготуйте торт «Бите скло», він буде чарівно виглядати на вашому столі. Яскравий, кольоровий, дуже красивий і смачний тортик з фруктами і желе прикрасить будь-яке свято!
Інгредієнти:
- сметана – 500 г
- желе – 2 п.
- крекер вершковий – 1 п.
- банани, полуниця (або інші фрукти) – 200-300 г
- цукор – 150 г
- желатин – 25 г
- Готуємо желе, згідно з вказівками на упаковці. Я зазвичай розводжу один пакет желе в 400 мілілітрах кип’яченої води. Готове желе розливаємо по формах і ставимо застигати в холодильник. Можна приготувати желе з домашніх компотів (один стакан компоту на одну неповну столову ложку желатину), замість магазинного.
- Збиваємо сметану з цукром. Додаємо розведений желатин.
- Подрібнюємо крекер та нарізаємо невеликими шматочками банани, полуницю, або інші фрукти. Готове желе дістаємо з холодильника, ріжемо на кубики. Все це додаємо у сметанкову масу. Ретельно перемішуємо. Виливаємо у форму.
- Торт практично готовий, залишається поставити на кілька годин у холодильник для застигання.
- Охолоджений торт витягується наступним чином: ємність опускаємо в посудину з дуже гарячою водою на кілька секунд, але щоб вода не потрапила в торт. Потім, зверху накриваємо плоскою тарілкою та перевертаємо. Насолоджуйтесь!
