Торт “Фереро Роше” з карамельним, кокосовим і шоколадним кремом

Це не торт, це – шедевр! Він дуже красивий і ще більше смачний – із трьома незвичайними кремами: карамельним, шоколадним і кокосовим. Хоча готується, насправді, просто.

Торт “Фереро Роше”

Форма 24Х34.

Тісто:

  • 6 яєць (великих),
  • 200 г цукру,
  • 4 ст. ложки сметани,
  • 4 ст. ложки олії,
  • 4 ст. ложки какао,
  • 1 скл. борошна,
  • 0,5 ч. ложки амонію або 1 ч. ложка розпушувача.

Яйця збити з цукром до пишної піни. У сметані розчинити амоній. Додати решту продуктів. Спекти 2 таких паляниці, кожну розрізати на 2 частини, вийде всього 4. Просочити всі коржі (у мене – солодка заварна кава).

Крем 1: 300-350 г вареного згущеного молока, 200 г масла, 150 г підсушеного подрібненого арахісу.

Крем 2: 200 мл молока, 100 г цукру, 100 г кокосу (проварити, щоб випарувалася рідина, охолодити і збити з маслом), 200 г масла.

Крем 3: 1 б. шокладної горіхової пасти, (Chokofini або іншої), 200 г масла.

Зібрати торт: корж – крем 1 – корж – крем 2 – корж – крем 3 – корж – полити шоколадною глазур’ю, прикрасити за бажанням.

Рецепт лілії Денисовської зі змінами Оксани Новіцької. Пекла і фотографувала Оксана Новіцька.