
Інгредієнти:
- масло вершкове, 300 г;
- мед, 4 ст.л.;
- сода, 2 ч.л.;
- яйця, 4 шт.;
- борошно, 400 г;
- печиво, 200 г;
- сметана жирна, 1.5 л;
- пудра цукрова, 200 г;
- ванілін, загущувач для сметани.
Процес приготування:
- Цукор змішуємо з медом і вершковим маслом (розм’якшеним). Каструлю беріть з товстим дном, велику, щоб маса не витекла.
- Розтоплюємо на плиті, перемішуємо, щоб всі інгредієнти поєдналися.
- Всипаємо соду і перемішуємо.
- Коли маса перестане пінитися, знімаємо з плити і охолоджуємо 5 хвилин.
- Додаємо яйця і перемішуємо.
- Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу. Вимішуємо тісто, воно повинно бути густим, як домашня сметана.
- Деко (беріть одразу 2 штуки) застеляємо пергаментом і виливаємо тісто. Розрівнюємо.
- Випікаємо при 180 градусах від 5 до 7 хвилин.
- Охолоджуємо, обрізаємо краї, ріжемо кожен корж на 2 частини.
- Сметану збиваємо з пудрою і загущувачем для сметани або вершків.
- Обрізки разом з печивом подрібнюємо в крихту в блендері – будемо обсипати верх і боки торта.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом. Крему кладіть багато, коржі добре вбирають в себе.
- Потім обсипаємо крихтою і ставимо настоюватися на кілька годин в холодильник.
Смачного!