РЕЦЕПТ
❤️Пісочне тісто
- 300 г борошна
- 150 г вершкового масла – охолоджене
- 30 г смальцю (замінила маслом!)
- 4 жовтки (білки залиште для безе)
- 3 столові ложки цукрової пудри
- дрібка солі
Швидко замісити тісто з усіх інгредієнтів. Найкраще це робити в блендері, щоб масло не встигло розтопитись.. Тісто розкачати до розміру форми 24 х 32 см і покласти на дно форми, застеленої папером для випічки. Проколоти виделкою і випікати при 200 градусах – приблизно 20 хвилин
❤️ Маса з ревеню:
- 1 кг очищеного ревеню і нарізати шматочками
- 0,5 склянки цукру
- 0,5 склянки води
- 1 пакетик пудингу, або 2 ст. л. крохмалю
- 75 мл води (змішувати з пудингом/крохмалем)
- 2 пачечки малинового / полуничного чи вишневого желе
До ревеню насипте приблизно пів склянки цукру і додайте пів склянки води. Поставте на вогонь, перемішуючи. Змішайте пудинг у воді та влийте його у ревінь, коли він стане м’яким. Акуратно перемішайте і почекайте, поки маса загусне. Вимкніть вогонь і тепер ви можете всипати желе. Перемішуйте, поки желе не розчиниться. Відкладіть до повного охолодження.
Викладіть на пісочне тісто і поставте в холодильник до повного застигання.
❤️ Тепер Ви можете приготувати крем:
- 500 г жирних вершків (30-33%) – охолоджені
- 500 г маскарпоне
- 3 столові ложки цукрової пудри
- (ванільний екстракт)
Збийте міксером
Викладіть крем зверху на ревінь, вирівняйте і поставте до холодильника. Через кілька годин, коли маса повністю стабілізується, викладіть безе.
❤️ Безе:
- 4 білки (кімнатної температури)
- 1 склянка дрібного цукру
- 1 столова ложка крохмалю
- * жменька мигдальних пластівців
Випікайте в духовці, розігрітій до 130 градусів протягом години, потім зменште температуру до 120 градусів і випікайте ще пів години. Залишіть в духовці до повного охолодження.
Покладіть безе на крем.