fbpx

Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, оцінка: 5,00 із 5)
Loading...
Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао
Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао

Приготуйте смачний та запашний джем на зиму – ось прості рецепти для вас!

Варення зі слив з шоколадом

Інгредієнти:​​

  • 500 грамів синіх слив (круглих або довгих), дуже стиглих і солодких
  • 1 склянка цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру, трохи коньяку за бажанням
  • 1/2 плитки чорного шоколаду без добавок

Як приготувати сливове варення з шоколадом:

  1. Вимийте сливи, складіть у каструлю, потім акуратно, прямо в каструлі, видаліть кісточки.
  2. Половинки слив засипте цукром, перемішайте і залиште на пів години. За цей час має виділитися досить соку, що дозволить почати варіння. Поставте каструльку на середній вогонь і доведіть до кипіння, старанно помішуючи.
  3. Зменште вогонь, коли сливи в солодкому сиропі закиплять. Варіть 45 хвилин, обов’язково помішуйте, частина сиропу можете видалити. З нього потім можна приготувати смачний кисіль.
  4. Після закінчення вищевказаного часу сливи остаточно розваряться. Ви можете зняти каструлю з плити, помити й простерилізувати банки.
  5. Дістаньте з холодильника заздалегідь куплену шоколадку. Розламайте плитку шоколаду на шматочки.
  6. Варення протріть через друшляк, стежте, щоб не було шкурок. Все в тій же каструлі доведіть протерте варення до кипіння, додайте ванільний цукор і шоколад. Варіть до повного розплавлення шоколаду, перемішайте для того, щоб вони рівномірно розподілилися.
  7. Варення киплячим розфасуйте в банки й закрутіть. Наповнені банки стерилізувати не потрібно. Перевертати варто для того, щоб переконатися в щільності прилягання кришки – вона повинна прилягати герметично.

    Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао
    Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао

Варення зі слив з горіхами

Інгредієнти:​​

  • 1,3 кг слив
  • 1 кг цукру
  • 0,5 л води фільтрованої
  • Волоські горіхи – на кожну сливу половинка ядра

Як варити сливове варення з горіхами:

  1. Найголовніше – відбір слив, вони повинні бути приблизно однаковими за розміром, без гнилі, чорних крапок і вм’ятости.
  2. Тепер потрібно видавлювати кісточки, не розрізаючи плодів. Робити це можна за допомогою олівця або гострим ножем в сливі зробити невеликий надріз, через який дістати кісточку.
  3. Зварити сироп з води та цукру. Готовим сиропом залити сливи, очищені від кісточок. Варити 5 хвилин, залишити.
  4. Цю процедуру повторити ще 3 рази, кожен раз витримувати варення в холодному місці 3-4 години.
  5. Горіхи очистити від шкаралупи й перегородок. Розрізати навпіл.
  6. Сливи відкинути на друшляк, злити сироп. Половинками ядер начинити плоди.
  7. Сироп прогріти. Сливи розфасувати по стерилізованих місткостях, зверху долити гарячий сироп. Кришки простерилізувати, закупорити.
Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао
Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао

 

Варення зі слив з какао

Інгредієнти:​​

  • 1 кг слив без кісточок
  • 1 кг цукру
  • 1,5 ст. л. какао
  • 100 мл води фільтрованої

Рецепт приготування сливового варення з какао:

 

  1. Сливи перебрати. Розрізати. Кісточки викинути.
  2. Пересипати цукром, так сливи швидше пустять сік. Витримати кілька годин.
  3. Поставити варитися, вливши воду, всипати какао і перемішавши.
  4. Спочатку вогонь зробити досить сильний, потім зменшити до дуже малого.
  5. Час варіння – близько години, доведеться постійне спостерігати за процесом і час від часу помішувати.
Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао
Варення зі слив: рецепти приготування венгерок з шоколадом, горіхами, какао

За матеріалами