Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 500-600 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- вівсяні пластівці – 100 г
- фарш – 300 г
- яйце – 1 шт.
- сіль, перець, спеції – за смаком
- томатний сік – 250 мл (можна замінити водою)
- соняшникова олія – 1-2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Цибулю натерти на тертці або подрібнити в блендері. З’єднати з фаршем, додати приправи і переміщати.
- До фаршу додати одне яйце і вівсяні пластівці. Ретельно перемішати.
- Капусту нашаткувати, моркву нарізати кільцями або півкільцями.
- Дно і стінки форми для запікання змастити соняшниковою олією. Викласти капусту і моркву. Посолити овочі і перемішати.
- Вологими руками сформувати з фаршу невеликі кульки, як фрикадельки. Розкласти на капусту і на все блюдо вилити томатний сік.
- Форму накрити фольгою. Випікати близько 40-45 хвилин при 180 градусах.