fbpx

Яблучний пиріг, який тане в роті. ЗБЕРЕЖІТЬ РЕЦЕПТ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (5 голосів, оцінка: 3,00 із 5)
Loading...
Яблучний пиріг, який тане в роті. ЗБЕРЕЖІТЬ РЕЦЕПТ
Яблучний пиріг, який тане в роті. ЗБЕРЕЖІТЬ РЕЦЕПТ

Найсмачніший яблучний пиріг, тісто дуже ніжне, ароматне, тане в роті! Особливо смачно з кислими яблуками, збережіть собі рецепт.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове  220 г
  • Цукор  150 г
  • Яйце куряче  3 шт.
  • Сметана  1/2 скл. такан 250мл) 15  20%, можна замінити кефіром 2,5-3,2% жирності.
  • Борошно  250 г
  • Розпушувач тіста  2 чайні ложки
  • Ванілін  на кінчику ножа
  • Цукор для посипання  1 ст. л.
  • Яблука (500 г смачніше з зеленими, кислуватими)  45 шт.

Шарлотка з яблуками: ТОП-3 кращих рецепти з фото

Яблучний пиріг, покроковий процес приготування

Жовтки відділимо від білків, білки приберемо в холодильник. Жовтки перемішати. До розтопленого вершкового масла, додамо цукор, ванілін, добре перемішуємо, поступово додаємо жовтки і сметану. Всипаємо просіяне борошно, розпушувач і вимішуємо до однорідної консистенції. Білки збиваємо міксером до стійкої піни і акуратно вмішуємо в тісто.

Яблучний пиріг який тане в роті.
Яблучний пиріг, який тане в роті. ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Тісто перекладаємо в форму (у мене, діаметром 24 см). Дно форми застеляємо пергаментом, боки змащуємо маслом і обсипаємо борошном.

Яблука очищаємо від шкірки і насіння і ріжемо часточками.

Викладаємо яблука на тісто по колу, зверху посипаємо цукром.

Випікаємо в добре розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів, 45-50 хвилин. Готовий пиріг прикрашаємо цукровою пудрою з корицею.

Смакуйте ! 😉

Джерело

завантаження...

Be the first to comment

Напишіть відгук