Як правильно чергувати шари в «Оселедець під шубою». Для мене справжнє відкриття!

Як правильно чергувати шари в «Оселедець під шубою». Для мене справжнє відкриття
Як правильно чергувати шари в «Оселедець під шубою». Для мене справжнє відкриття

Коли ми робимо  салат «Оселедець під шубою», лише дехто чергує шари так, як це було задумано. Але від цього залежить смак готової страви.

Пропонуємо сформувати салат правильно. Ми впевнені, що ви відчуєте різницю!

Отже, формуємо салат правильно:

  • буряк і цибуля;
  • цибуля й оселедець;
  • картопля і зелена цибуля;
  • зелена цибуля і яйця;
  • яйця і зелений горошок;
  • зелений горошок і морква;
  • морква і буряк.

Ми робили салат знизу. Буряк чудово поєднується з цибулею, виходить свіжий і легкий смак. А цибуля, в свою чергу, ідеально підходить до оселедця – вона маринує рибу та надає легку гостроту. Оселедець без картоплі – нікуди, тому наступний шар – картопляний. Розумієте принцип? Кожен наступний шар доповнює смаком попередній, і у вас виходить ідеальна за смаком страва.

А повністю пов’язує шари салату в одне ціле – соус. Тут не важливо, просто ви робите сіточку з майонезу або змішуєте майонез з гірчицею, що також надає салату пікантності.

Цей же принцип доповнення смаку діє і в «Мімозі», де є шар вершкового масла – салат задумувався з червоною ікрою. З нею чудово поєднується вершкове масло, як оселедець з цибулею.

Для різноманітності смаку ви можете в «Оселедець під шубою» ще додавати анчоуси, оливки, спеції, авокадо. Просто спробуйте, може, вам сподобаються такі варіації на цього салату.

За матеріалами.