Буряк маринується в оливковій олії і оцті кілька днів. Якщо ви любите більш пікантний смак, додайте спецій. Трохи перцю додасть закусці з буряка гостроти. А ароматні трави зроблять смак цікавішим. Такий маринад можна буде повторно використовувати в якості заправки до салатів.
Інгредієнти:
- буряк – 2-3 шт.
- часник – 2 зуб.
- оливкова олія – 3 ст.л.
- винний оцет – 50 мл
- сіль – 1 ч.л.
Рецепт приготування:
- Добре помийте буряк. Відваріть до готовності. Очистіть, коли буряк охолоне.
- Наріжте буряк скибочками завтовшки 1 см. Щільно складіть в чисту суху банку, пересипаючи шари подрібненим часником. Залиште вільним 1-2 см до краю.
- Розведіть сіль в склянці води і залийте на дві третини банки. Додайте оцет і оливкову олію. Якщо залишиться місце, заповніть його буряком.
- Щільно закрийте кришкою і відправте в холодильник на 2-3 дні. Буряк готовий!