Як смачно замаринувати буряк: проста закуска в грецькому стилі

Буряк маринується в оливковій олії і оцті кілька днів. Якщо ви любите більш пікантний смак, додайте спецій. Трохи перцю додасть закусці з буряка гостроти. А ароматні трави зроблять смак цікавішим. Такий маринад можна буде повторно використовувати в якості заправки до салатів.

Інгредієнти:

  • буряк – 2-3 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • винний оцет – 50 мл
  • сіль – 1 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Добре помийте буряк. Відваріть до готовності. Очистіть, коли буряк охолоне.
  2. Наріжте буряк скибочками завтовшки 1 см. Щільно складіть в чисту суху банку, пересипаючи шари подрібненим часником. Залиште вільним 1-2 см до краю.
    Як смачно замаринувати буряк: проста закуска в грецькому стилі
    Як смачно замаринувати буряк: проста закуска в грецькому стилі

     

  3. Розведіть сіль в склянці води і залийте на дві третини банки. Додайте оцет і оливкову олію. Якщо залишиться місце, заповніть його буряком.
  4. Щільно закрийте кришкою і відправте в холодильник на 2-3 дні. Буряк готовий!