Японський торт “Кастелла” — НАЙНІЖНІШИЙ БІСКВІТ (РЕЦЕПТ)

Японський торт "Кастела" — НАЙНІЖНІШИЙ БІСКВІТ (РЕЦЕПТ)
Японський торт "Кастела" — НАЙНІЖНІШИЙ БІСКВІТ (РЕЦЕПТ)

Ніжнішого бісквіта ви не пробували 😉

Інгредієнти:

Форма: 18 см квадратна

  • 100 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г молока;
  • 6 яєчних жовтків;
  • ванільний екстракт;
  • 6 яєчних білків;
  • 100 г цукру.

Бісквіт “Кастелла” – покроковий рецепт

Бісквіт "Кастела" - покроковий рецепт
Бісквіт “Кастела” – покроковий рецепт
  1. Білки відокремити від жовтків. Яйця повинні бути кімнатної температури.
  2. Борошно просійте.
  3. Покладіть вершкове масло в сотейник і залийте молоком.
  4. Нагрійте, щоб масло розтопилося. Не давайте нагріватися більше 50 градусів.
  5. Теплу масляну масу влийте в борошно. Перемішайте вінчиком, поки маса тепла.
  6. Тепер додайте жовтки і також перемішайте.
  7. Додайте ванільний екстракт.
  8. Збийте білки з цукром. Цукор додавайте спочатку, щоб піна була стійка і ніжна.
  9. Влийте туди жовткову масу і злегка перемішайте.
  10. Форму застеліть папером для випічки, і обгорніть знизу фольгою. (див. відео)
  11. Вилийте тісто у форму. Поставте форму в деко більшого розміру і налийте туди гарячу воду, щоб пиріг випікався на водяній бані.
  12. Випікати при 150 градусах близько 1 години.