
Ніжнішого бісквіта ви не пробували 😉
Інгредієнти:
Форма: 18 см квадратна
- 100 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г молока;
- 6 яєчних жовтків;
- ванільний екстракт;
- 6 яєчних білків;
- 100 г цукру.
Бісквіт “Кастелла” – покроковий рецепт

- Білки відокремити від жовтків. Яйця повинні бути кімнатної температури.
- Борошно просійте.
- Покладіть вершкове масло в сотейник і залийте молоком.
- Нагрійте, щоб масло розтопилося. Не давайте нагріватися більше 50 градусів.
- Теплу масляну масу влийте в борошно. Перемішайте вінчиком, поки маса тепла.
- Тепер додайте жовтки і також перемішайте.
- Додайте ванільний екстракт.
- Збийте білки з цукром. Цукор додавайте спочатку, щоб піна була стійка і ніжна.
- Влийте туди жовткову масу і злегка перемішайте.
- Форму застеліть папером для випічки, і обгорніть знизу фольгою. (див. відео)
- Вилийте тісто у форму. Поставте форму в деко більшого розміру і налийте туди гарячу воду, щоб пиріг випікався на водяній бані.
- Випікати при 150 градусах близько 1 години.