
Зазвичай шпинат додають в салати або пироги. Але цей інгредієнт, як виявилося, добре підходить для приготування бісквітного тіста. Крім того, це ж натуральний барвник, який робить бісквіт зеленого кольору.
Для тіста:
- Шпинат (свіжий чи заморожений) – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 200 г
- Ванільний цукор – 15 г
- Олія – 1 скл.
- Борошно – 2 скл.
- Розпушувач – 3 ч.л.
Для ягідного шару:
- Полуниця – 300 г
- Цукор – 2/3 скл.
- Крохмаль – 1 ч.л. (розведений в 1 ст.л. води)
- Желатин – 1 ч.л.
- Вода – ¼ склянки
Для крему:
- Масло – 5 ст.л.
- Цукрова пудра – 7 ст.л.
- Сметана 20% – 700 мл
- Желатин – 3 ст.л.
- Вода – 1/3 скл.
Додатково:
- Полуниця (або чорниця, або інша ягода) – близько 100 г.
Торт Лісовий мох з полуницею – рецепт приготування
Корж
Шпинат миємо, дрібно січемо (можна збити у блендері). Яйця збиваємо з цукром та ванільним цукром до пишної маси. Додаємо олію, ще раз добре збиваємо.
Борошно вимішуємо з розпушувачем, просіюємо, збиваємо, щоб не було грудочок. Додаємо шпинат, ще хвильку збиваємо.
Форму (d=24 см) застеляємо пергаментом, перекладаємо тісто, вирівнюємо. Випікаємо корж при температурі 180 градусів 50-60 хвилин, до «сухого сірника». Охолоджуємо.

Готовий корж розрізаємо на два коржі (нижній – товстіший, верхній – тонший). Тонший корж тремо на морквяну тертку.
Ягідний шар
Желатин розводимо в ¼ склянки гарячої води.
Ягоди висипаємо на суху сковороду, додаємо цукор «обсмажуємо» їх на найменшому вогні до закипання. Додаємо розведений крохмаль, добре вимішуємо, як тільки маса почне знову булькати, знімаємо з вогню, додаємо розведений желатин, вимішуємо. Залишаємо до легкого запустіння.
Крем
Желатин розводимо у гарячій воді, залишаємо до охолодження.
М’яке масло збиваємо з цукровою пудрою до світлої кремової маси. Поступово додаємо сметану, збиваємо до однорідності.
Додаємо желатин, вимішуємо до однорідності. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.
Збираємо торт
У форму, застелену пергаментом чи харчовою плівкою викладаємо нижній корж, зверху ягідну масу залишаємо до повного загустіння.
На ягідну масу викладаємо крем, вирівнюємо, зверху посипаємо покришеним коржем, зверху викладаємо ягодами і ще притрушуємо їх трішки зеленою крихтою.
Смачного!
