З шпинатом та полуницею — торт «Лісовий мох». Покроковий рецепт з фото

З шпинатом та полуницею — торт «Лісовий мох». Покроковий рецепт з фото
З шпинатом та полуницею — торт «Лісовий мох». Покроковий рецепт з фото

Зазвичай шпинат додають в салати або пироги. Але цей інгредієнт, як виявилося, добре підходить для приготування бісквітного тіста. Крім того, це ж натуральний барвник, який робить бісквіт зеленого кольору.

Для тіста:

  • Шпинат (свіжий чи заморожений) – 300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 15 г
  • Олія – 1 скл.
  • Борошно – 2 скл.
  • Розпушувач – 3 ч.л.

Для ягідного шару:

  • Полуниця – 300 г
  • Цукор – 2/3 скл.
  • Крохмаль – 1 ч.л. (розведений в 1 ст.л. води)
  • Желатин – 1 ч.л.
  • Вода – ¼ склянки

Для крему:

  • Масло – 5 ст.л.
  • Цукрова пудра – 7 ст.л.
  • Сметана 20% – 700 мл
  • Желатин – 3 ст.л.
  • Вода – 1/3 скл.

Додатково:

  • Полуниця (або чорниця, або інша ягода) – близько 100 г.

Торт Лісовий мох з полуницею – рецепт приготування

Корж

Шпинат миємо, дрібно січемо (можна збити у блендері). Яйця збиваємо з цукром та ванільним цукром до пишної маси. Додаємо олію, ще раз добре збиваємо.

Борошно вимішуємо з розпушувачем, просіюємо, збиваємо, щоб не було грудочок. Додаємо шпинат, ще хвильку збиваємо.

Форму (d=24 см) застеляємо пергаментом, перекладаємо тісто, вирівнюємо. Випікаємо корж при температурі 180 градусів 50-60 хвилин, до «сухого сірника». Охолоджуємо.

З шпинатом та полуницею — торт «Лісовий мох». Покроковий рецепт з фото
З шпинатом та полуницею — торт «Лісовий мох». Покроковий рецепт з фото

Готовий корж розрізаємо на два коржі (нижній – товстіший, верхній – тонший). Тонший корж тремо на морквяну тертку.

Ягідний шар

Желатин розводимо в ¼ склянки гарячої води.

Ягоди висипаємо на суху сковороду, додаємо цукор «обсмажуємо» їх на найменшому вогні до закипання. Додаємо розведений крохмаль, добре вимішуємо, як тільки маса почне знову булькати, знімаємо з вогню, додаємо розведений желатин, вимішуємо. Залишаємо до легкого запустіння.

Крем

Желатин розводимо у гарячій воді, залишаємо до охолодження.

М’яке масло збиваємо з цукровою пудрою до світлої кремової маси. Поступово додаємо сметану, збиваємо до однорідності.

Додаємо желатин, вимішуємо до однорідності. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.

Збираємо торт

У форму, застелену пергаментом чи харчовою плівкою викладаємо нижній корж, зверху ягідну масу залишаємо до повного загустіння.

На ягідну масу викладаємо крем, вирівнюємо, зверху посипаємо покришеним коржем, зверху викладаємо ягодами і ще притрушуємо їх трішки зеленою крихтою.

Смачного!

З шпинатом та полуницею — торт «Лісовий мох». Покроковий рецепт з фото
З шпинатом та полуницею — торт «Лісовий мох». Покроковий рецепт з фото

За матеріалами