Страви зі шпинату — 10 простих та смачних рецептів

Страви зі шпинату — 10 простих та смачних рецептів
Страви зі шпинату — 10 простих та смачних рецептів

Шпинат додають до салатів, готують супи і, навіть, десерти. Сучасна медицина зараховує шпинат до п’яти найкорисніших продуктів. Ми вже раніше розповідали про корисні властивості шпинату, а сьогодні розповімо цікаві рецепти страв зі шпинату.

10 цікавих рецептів зі шпинатом

Шпинат з беконом і соусом бешамель

Інгредієнти:

  • 400 г свіжого шпинату;
  • 3-4 смужки бекону;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 столові ложки вершкового масла ;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 240 мл молока;
  • щіпка мускатного горіха;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Опустіть шпинат в окріп приблизно на 1 хвилину. Відкиньте на друшляк і сполосніть під холодною водою, щоб зупинити процес варіння. Відіжміть зайву рідину і порубайте шпинат ножем.

Наріжте бекон і цибулю невеликими шматочками і подрібніть часник. Викладіть бекон на розігріту сковороду і обсмажуйте, поки не з’явиться жир. Додайте цибулю і часник і пасеруйте до м’якості.

В іншій сковороді або каструлі розтопіть масло на помірному вогні. Всипте борошно і готуйте, помішуючи, пару хвилин. Поступово влийте молоко і готуйте соус, постійно помішуючи, до загустіння.

Викладіть в соус шпинат, бекон, цибулю і часник. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем і перемішайте. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Шпинатний рулет з вершковим сиром та лососем: покроковий рецепт з фото

Крем-суп зі шпинатом

Інгредієнти:

  • 50 г вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1-2 картоплини;
  • 450 мл курячого або овочевого бульйону;
  • 600 мл молока;
  • 450 г свіжого шпинату;
  • ½ лимона;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • мелений мускатний горіх – за смаком;
  • кілька столових ложок жирних вершків.

Приготування:

У сотейнику або каструлі розтопіть масло. Викладіть дрібно нарізані цибулю і часник і пасеруйте до м’якості. Наріжте картоплю невеликими кубиками, додайте до овочів і обсмажуйте ще хвилину.

Влийте бульйон і варіть близько 10 хвилин на помірному вогні. Додайте молоко і доведіть до кипіння. Викладіть половину шпинату і дрібно натерту лимонну цедру. Готуйте під кришкою 15 хвилин, потім злегка остудіть.

Блендером перетворите суп в пюре разом із залишками шпинату, а потім знову підігрійте. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Перед подачею прикрасьте вершками.

Курка в вершково-сирному соусі зі шпинатом

Інгредієнти:

  • 2-3 столові ложки оливкової олії;
  • 4 половинки курячих грудок без шкіри і кісток;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 2 чайні ложки паприки ;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 250 г свіжого шпинату;
  • 240 мл нежирних вершків;
  • 180 мл курячого бульйону;
  • 100 г тертої моцарелли;
  • 50 г тертого пармезану.

Приготування:

Розігрійте в сковороді половину масла на середньому вогні. Натріть курку сіллю, перцем і паприкою. Обсмажуйте приблизно по 8 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Перекладіть м’ясо на тарілку.

Розігрійте в сковороді масло, що залишилося і киньте туди дрібно нарізану цибулю. Обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин. Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину. Частинами вводите шпинат і готуйте, поки він трохи не зменшиться в обсязі.

Влийте вершки і бульйон, приправте сіллю і перцем і тушкуйте 3 хвилини. Всипте моцарелу і пармезан і перемішайте, щоб сир розплавився. Викладіть в сковороду курку і готуйте ще 5 хвилин, поливаючи її соусом.

Оладки з брокколі і шпинату

Інгредієнти:

  • 300 г  броколі
  • 300 г  шпинату
  • 1 стакан молока
  • яйця – 2 шт.
  • 150 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 70 г олії
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Броколі відварити та порубати в комбайні зі шпинатом.
  2. Влити 1 склянку молока. Добре перемішати.
  3. Додати 2 яйця, сіль. Добре перемішати. Потім додати розпушувач, борошно і все змішати до однорідної густої маси.
  4. Розігріти сковороду, викласти оладки. Смажити на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.

Тефтелі з індички зі шпинатом

Інгредієнти:

  • 300 г замороженого шпинату;
  • 1 яйце;
  • 80-100 г панірувальних сухарів;
  • 450 г фаршу з індички;
  • ¼ цибулини;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • трохи рослинної олії

Приготування:

Розморозьте шпинат і відіжміть зайву рідину. Змішайте його зі збитим яйцем, сухарями, фаршем, подрібненими цибулею і часником, сіллю і перцем. Можна додати інші спеції на ваш смак.

Сформуйте з суміші невеликі кульки і викладіть на деко, змащене олією. Запікайте при температурі 200 ° C приблизно 20 хвилин.

Кіш зі шпинатом

 

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 300 г
  • шпинат – 500 г
  • Масло вершкове – 200 г
  • яйця – 3 шт.
  • Холодна вода – 3 ст. л.
  • бринза – 250 г
  • горіхи кедрові – 100 г
  • молоко – 50 мл
  • Помідори черрі – 3-4 шт.
  • сіль

Приготування:

  1. Підготуємо пісочне тісто. Холодне вершкове масло нарізаємо шматочками і розтираємо з просіяним борошном до отримання дрібної крихти.
  2. Тепер необхідно вбити одне яйце, обов’язково додаємо холодну воду і трохи солі. З тіста формуємо кулю і перекладаємо в холодильник на 15-20 хвилин.
  3. Шпинат обсмажуємо на сковороді під закритою кришкою.
  4. Потім в окремому посуді змішуємо обсмажений шпинат, бринзу і кедрові горішки.
  5. В окремій тарілці змішуємо яйця з молоком (кімнатної температури) і вливаємо в миску зі шпинатом.
  6. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо охолоджене тісто, формуючи бортики пирога. Основу проколюємо виделкою. Відправляємо підсушуватися на 15 хвилин в духовку (180 ° С).
  7. Гарячу форму з тістом заповнюємо заливкою, а зверху викладаємо порізані помідори черрі. Випікаємо 35-40 хвилин при тій же температурі.
  8. Кіш зі шпинатом можна подавати до столу. Насолоджуйтесь!

Салат зі шпинатом, яблуками, волоськими горіхами, сиром і гірчичною заправкою

Інгредієнти:

  • 2 великих яблука;
  • ½ червоної цибулини;
  • 280 г свіжого шпинату;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 80 г сушеної журавлини;
  • 140 г козячого сиру або фети;
  • 80 мл оливкової олії;
  • 60 мл яблучного оцту;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 1 столова ложка гірчиці діжонської;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 1 столова ложка меду

Приготування:

Очистіть яблука від серцевини і наріжте тонкими скибочками. Цибулю наріжте тонкими смужками. Викладіть в миску шпинат, яблука, цибуля, горіхи, журавлину і половину подрібненого сиру.

Змішайте олію, оцет, лимонний сік, гірчицю, подрібнений часник, сіль, перець і – при бажанні – мед. Полийте салат заправкою, перемішайте і посипте сиром, що залишився.

Смузі зі шпинатом, ківі і бананом

Інгредієнти:

  • 60 г свіжого шпинату;
  • 2 ківі;
  • 1 банан;
  • 350 г натурального йогурту.

Приготування:

Змішайте в блендері всі інгредієнти і збийте до однорідної консистенції.

Кіш зі шпинатом і анчоусами:

Французький кіш: 10 найкращих рецептів відкритих пирогів