Інгредієнти:
- буряк, 500 г;
- морква, 300 г;
- цибуля, 350 г;
- соєвий соус, 4 ст.л.;
- олія, 70 мл;
- оцет 9%, 2 ст.л. або яблучний;
- цукор, 2 ст.л.;
- спеції, сіль.
Процес приготування:
- Натираємо на дрібній тертці буряк і моркву.
- Змішуємо їх, посипаємо цукром і відставляємо. Поки буряк не пустить сік.
- Цибулю ріжемо дрібними шматочками.
- Обсмажуємо цибулю на олії до золотистого кольору і гарячою викладаємо на буряк з морквою.
- Швидко перемішуємо овочі – під впливом гарячого, буряк не буде потім хрустіти.
- Поливаємо салат соєвим соусом, оцтом, посипаємо спеціями за смаком, перемішуємо.
Накриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник на 2 години.
Я такий салат готую і гострим: додаю перець, часник, різні ароматні трав.