Замість ковбаси! Найсмачніша свиняча грудинка — покроковий рецепт в духовці

Обов’язково спробуйте такий рецепт із попереднім маринуванням, це не складно та дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • свиняча грудинка – 1 кг
  • часник – 1 головка
  • приправа для шашлику – 1 ст. л.

Маринад:

  • вода – 1,5 л сіль – 2 ст. л.
  • приправа для шашлику – 1 ст. л.
  • гірчиця зернами – 1 ч. л.
  • перець чорний горошком – 10 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.

Соус:

  • паприка червона солодка мелена – 1 ст. л.
  • мед – 1 ч. л.
  • вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Спочатку приготуємо розсіл.
    У каструлю наливаємо 1,5 л води. Насипаємо 2 ст.л. із гіркою солі, кладемо 10 горошин чорного перцю, 1 ч.л. насіння гірчиці та 2 лаврові листи. Сюди ж насипаємо 1 ст. л. приправи для шашлику.
    Все ставимо на вогонь та перемішуємо. Коли вода закипить, готуємо ще 1-2 хвилини та знімаємо з вогню. Маринаду даємо повністю охолонути до кімнатної температури.
  2. У маринад, що остигнув, кладемо 1 кг свинячої грудинки, попередньо її потрібно добре очистити і помити. Залишаємо її маринуватися мінімум на 6 годин, я залишила на ніч.
  3. Пройшла ніч, усе замаринувалося. Виймаємо свинячу грудинку з розсолу та витираємо її з усіх боків паперовими рушниками. Свинячу грудинку краще вибирати таку, де більше м’яса.
    На м’ясо видавлюємо через прес 1 головку часнику. Зверху рівномірно посипаємо 1 ч. л. приправи для шашлику.
  4. Руками розподіляємо приправи по грудинці з усіх боків.
    Підготовлену грудинку перев’язуємо кулінарною ниткою. Її можна замінити звичайною бавовняною ниткою складеною в кілька разів.
  5. Форму для випічки змащуємо олією. У форму кладемо підготовлену грудинку.
    Форму накриваємо кришкою чи фольгою.
    Все ставимо у духовку розігріту до 180 градусів. Запікаємо 1 годину.
  6. Готуємо соус.
    Беремо 1 ст. солодкої червоної паприки та додаємо 1 ч. л. меду. Сюди ж наливаємо 2 ст.л. води. Усе перемішуємо.
  7. Через 1 годину, виймаємо грудинку і змащуємо її зверху соусом з медом. Приблизно третину соусу залишаємо, він нам знадобиться пізніше.
    Знову ставимо в духовку запікатись на 10-15 хвилин. Фольгою вже не накриваємо.
  8. Пройшло 15 хвилин. Грудинку перевертаємо. Змащуємо її соусом з іншого боку. Знову ставимо в духовку запікатись на 10 хвилин.
  9. Грудинка готова, перевертаємо її та залишаємо остигати.
    Грудинку нарізаємо порційними шматочками і подаємо на стіл. Вона смачна як у теплому, так і у холодному вигляді.

Така м’ясна закуска ідеально поєднується з різними соусами, чорним хлібом, овочами та зеленню. Готуйте на здоров’я!