fbpx

9 потужних природних засобів проти вірусних інфекцій та застуди

9 потужних природних засобів проти вірусних інфекцій та застуди
9 потужних природних засобів проти вірусних інфекцій та застуди

9 природних антибіотиків

Проконсультуйтесь зі своїм сімейним лікарем, перш ніж займатися самолікуванням.

Природно, в деяких випадках без антибіотиків не обійтися. Але коли мають місце нескладні форми бактеріальних, а також  вірусних або грибкових, захворювань, цілком можна спробувати обійтися і такою категорією натуральних «ліків», як природні антибіотики. Вони набагато кращі для організму, а їх впливу в багатьох випадках вистачає для того, щоб придушити хворобу і усунути її симптоми.

Хрін

У великих кількостях містить компонент «лізоцим», дуже згубно впливає на шкідливі бактерії. Хрін один з кращих природних ліків. Особливо корисний при недугах верхніх дихальних шляхів і горла. Натертий дрібно і залитий водою хрін можна використовувати для полоскання горла.

Часник

Потужний природний антибіотик. Особливо його бояться стрептококові та стафілококові інфекції. З’їдаючи по одному зубчику часнику щодня, можна не просто знищити всі хвороботворні бактерії і гриби в організмі, але і позбутися від паразитів, нормалізувати тиск, очистити організм від токсинів.

Кориця

Здатна швидко зупинити зростання і розмноження більшості видів грибів і бактерій. Крім того, кориця нейтралізує дію вільних радикалів, захищаючи таким чином наші клітини від руйнування і старіння. А ще вона нормалізує рівень глюкози в крові.

Імбир

Дуже ефективний засіб, який може бути використано при лікуванні грипу і простудних бактеріальних захворювань. Діє відразу в декількох напрямках: як бактерицидний засіб і як імуномодулятор. Одночасно з цим, вживання імбиру дуже позитивно позначається на стані шлунково-кишкового тракту.

Мед

Один з найсильніших природних антибіотиків. Здатний справлятися з бактеріями, які провокують небезпечні захворювання. Широко застосовується в народній медицині при застудах, запаленнях, бронхітах. Містить в собі унікальний комплекс вітамінів і мінералів, насичуючи організм цінними речовинами і зміцнюючи його, підвищуючи опірність хвороботворним мікробам.

Яблучний оцет

У ньому міститься один дуже важливий компонент – яблучна кислота. Вона, на зразок антибіотиків, володіє яскраво вираженими бактерицидними властивостями. Особливо це засіб смертельний для мікробів, що живуть в ротовій порожнині. При полосканні 98% їх гине протягом 1-2 хвилин!

Лавровий лист

Ця унікальна спеція – не просто чудове доповнення до безлічі страв, а й дієвий природний препарат. Його особливість полягає в тому, що він знищує хвороботворні бактерії і сприяє розвитку корисних мікроорганізмів.

Цибуля

Цей овоч рекомендується вживати кілька разів на тиждень, краще  під час обіду, але ніяк не натщесерце (бо цибуля може пошкоджувати слизову шлунка, коли він порожній).

Вітамін C

Харчові продукти з високим вмістом вітаміну C:

Що їсти, щоб не хворіти — в яких продуктах найбільше вітаміну С